Oppskrifter til 17. mai:

God morgen Norges 17. mai-meny

Her finner du oppskriftene på Wenche og Christers smakfulle retter til 17. maibordet.

FESTMAT: Få inspirasjon til 17. mai-frokosten, - middagen og -dessertbordet. Foto: Knut Erik Skistad og Sara Johannessen Meek/TV 2
FESTMAT: Få inspirasjon til 17. mai-frokosten, - middagen og -dessertbordet. Foto: Knut Erik Skistad og Sara Johannessen Meek/TV 2

Christer Rødseth og Wenche Andersen deler noen av sine favorittretter til 17. mai. Her er du sikret at både det varme, kalde og søte blir ivaretatt. 

Klassikeren - pavlova: 

En sprø marengsbunn er utgangspunktet for denne fantastiske kaken. Den kan lages flere dager i forkant. Topp gjerne kaken med vaniljekrem, salt karamell og friske bær. 

Tilbehør til festbordet:

Skal du i en frokost eller middag der du er bedt om å bidra med en rett? Hva med å ta med deg en knallgod hjemmelaget krydderblanding til grillmaten? Eller kanskje du vil by på mangosalsa, guacamole eller en ekstra spennende potetsalat? Uansett hva, finner du alle oppskriftene samlet på ett sted.

Kake + crème brulée = sant: 

Dessert på dessert serveres når Christer deler sin oppskrift på sitronkake med  crème brulée-topping. Garantert en høydare – serveres som en rund stor kake eller i porsjonsformer. 

Fransk mandelkake

Og mens vi befinner oss i det franske landskapet, hva med å prøve en erkefransk dessert som kan minne litt om mazariner? Ryktene skal ha det til at financier ble skapt fordi bakeren ønsket en dessert som ikke gjorde deg klissete på fingrene. Prøv Christers variant med sitronkrem og nyankommet norsk rabarbra!

Gulrotkake med smak av sitrus

Gulrotkake er og blir en favoritt hos mange små og store. Wenches amerikansk-inspirerte variant serveres med en smak av krydder og appelsin. 

Frisk bærkake: 

Hva med å kombinere sjokoladeganache med bærmousse for å lage en deilig kake toppet med friske bær? Denne bringebærmoussekaken med nøttebunn vil garantert sanke komplimenter ved kakebordet.

Skagenrøre: 

Skalldyr hører nasjonaldagen til. Her er Wenches smakfulle skagenrøre, som serveres på lyst brød eller som fyll i en bakt potet. 

Omelett med det du har:

Bondeomelett er lett å like. Her kan du bruke rester du allerede har i kjøleskapet, og server gjerne med nystekte rundstykker.  Denne er perfekt til 17. mai-frokosten!

Enkel focaccia:

Focaccia er godt tilbehør til både salater, ost og skinke. Denne varianten kan du forberede dagen i forveien, den kaldheves over natten. 

To typer potetsalat:

Potetsalat er godt tilbehør og hører hjemme på 17. maibordet. Her er oppskriften på en kremet variant og en med smak av sennep.