«Gullruten»:

Dette er vinneren av «Årets deltaker»: – Det er helt sinnssykt

Seerne hadde makten da ti nominerte skulle bli til en vinner av den gjeve «Gullruten»-prisen. Nå er vinneren klar.

EN VINNER, BLANT DE FIRE: Folket stemte frem familien Maurstad, Ragnar Kivle, Anette Hoff og Emil Gukild og Linnéa Myhre til finaleheatet i «Gullruten»-kategorien «Årets deltaker». Foto: Espen Solli / TV 2, Julia Maria Naglestad / NORDISK BANIJAY/NRK, Vegard Breie / TV 2 og Haakon Lundkvist
EN VINNER, BLANT DE FIRE: Folket stemte frem familien Maurstad, Ragnar Kivle, Anette Hoff og Emil Gukild og Linnéa Myhre til finaleheatet i «Gullruten»-kategorien «Årets deltaker». Foto: Espen Solli / TV 2, Julia Maria Naglestad / NORDISK BANIJAY/NRK, Vegard Breie / TV 2 og Haakon Lundkvist

I første runde var det altså ti nominerte til «Årets deltaker» folk kunne stemme på, deretter gikk de fire med flest stemmer videre til et finaleheat. 

Kampen om å stå igjen som vinner til slutt tilspisset seg og de fire i finalerunden var Anette Hoff fra «Spillet», Familien Maurstad fra «Sofa», Linnéa Myhre og Emil Gukild fra «71 grader nord – team» og Ragnar Kivle fra «Demenskoret».

– Vi hadde så sterke konkurrenter

Lørdag 4. mai går årets «Gullruten» av stabelen, men allerede fredag 3. mai ble den første prisen høytidelig delt ut i «God morgen Norge» med fanfare og rød løper. 

Folket har talt og det ble Linnéa Myhre og Emil Gukild som stakk av med den gjeve publikumsprisen.

– Det er helt sinnssykt, sier Linnéa Myhre.

Ekteparet var nominert for sin deltakelse i TVNorge-programmet «71 grader nord – team» – der de også gikk av med seieren.

Da Linnea Myhre fikk telefonen om at de hadde vunnet, ble hun veldig glad.

– Vi hadde så sterke konkurrenter, at vi hadde slått det fra oss. Det er veldig, veldig stas, sier Linnéa Myhre til TV 2.

Hun forteller at hun var på jobb da hun fikk telefonen, men at hun kastet seg på sparkesykkelen og reiste hjem for å overraske Emil Gukild.

Myhre utdyper hvorfor de hadde slått fra seg å vinne denne prisen.

GULLØYEBLIKKET: Her ble den gjeve prisen overrakt til ekteparet på direkten. Foto: God morgen Norge
GULLØYEBLIKKET: Her ble den gjeve prisen overrakt til ekteparet på direkten. Foto: God morgen Norge

– Alle var verdige på sin måte. Det er helt umulig å vite, men det var en veldig god følelse å være blant finalistene – så fikk det være opp til seerne, sier hun.

Noen dager før det ble kjent hvem som vant prisen fortalte programleder og journalist Emil Gukild følgende til TV 2:

– Jeg har aldri vunnet en «Gullruten», så det er jo selvfølgelig en drøm.

Linnéa Myhre vant også en «Gullruten»-pris i fjor, i kategorien «Beste livsstilsprogram» for VGTV-serien «Søvnløs». 

– Jeg er stolt av dem på hver sin måte. «Søvnløs» lagde jeg selv, med hud og hår. Mens her er stemmene fra folk veldig verdifulle. Det henger like høyt, at så mange mennesker har avgjort det. Det er veldig stas med begge to, men publikumsprisen er fantastisk å få, sier hun. 

– Ikke glad i tung sekk

Emil forteller at reisen har vært lang, og at det startet med en telefon før sommerferien 2023. Kunne han tenkt seg å være med på «71 grader nord - team»? 

– Damen fra casting-selskapet spurte: «Hva med Linnéa, kunne hun ha vært på lag med deg?». Så sa jeg: «Nei, det tror jeg ikke hun har veldig lyst til», forteller Emil.

Han hadde nemlig fått klar beskjed før: Var det ett program hun aldri skulle være med på, så var det «71 grader nord». 

«ÅRETS DELTAKER»: Linnéa Myhre og
Emil Gukild ble stemt frem av seerne og vant den gjeve «Gullruten»-prisen. Foto: Agnes Mogstad / God morgen Norge
«ÅRETS DELTAKER»: Linnéa Myhre og Emil Gukild ble stemt frem av seerne og vant den gjeve «Gullruten»-prisen. Foto: Agnes Mogstad / God morgen Norge

– For hun er ikke så veldig glad i å ha tunge sekker på ryggen, sier han med et smil.

Da Emil kom hjem den dagen, endte paret likevel opp med å diskutere om Linnéa kunne vært hans lagkamerat. «Okei, vi kan ta et møte», sa Linnéa til slutt.

– Og plutselig så var vi på tur fra Brumunddalen til Kjerringøy. Så klarte vi å stikke av med seieren etter at Linnéa var skarpest i hodet på slutten der, oppsummerer Emil. 

– Vi kriget oss igjennom, legger Linnéa til. 

Nå reiser de begge to til Bergen for å delta på «Gullruten».

– Det er en veldig fin feiring. Og det blir deilig å komme dit og allerede ha vunnet en pris. Det er en veldig takknemlig posisjon å allerede ha vunnet prisen før rød løper – det er mange nervøse der, forteller hun.

Avstemningen stengte torsdag formiddag og vinnerne ble avslørt for seerne på direkten fredag formiddag.

– Tør å vise seg svake for hverandre

Ekteparet har også tidligere fortalt at de hadde et hemmelig kodeord før deltakelsen i reality-programmet. Emil Gukild fikk nemlig streng beskjed av kona Linnéa Myhre før de la ut på den intense og konkurransedrevne ferden i «71 grader nord».

Dette var juryens begrunnelse for selve nominasjonen til «Gullrute»-prisen:

Myhre skulle aldri være med på «71 grader nord», men for Gukild var det hans største drøm. Uansett endte de opp som et av parene i sesong 3 av «71 grader nord – Team».

Her fikk vi se det nygifte paret konkurrere mot og vinne over storfavorittene Sondre Sundby og Martin Johnsrud Sundby i finalen. Ekteparet byr på seg selv på godt og vondt. De tør å vise seg svake for hverandre og alle som ser på og utfyller hverandre på en flott måte.