Gullruten:

Fikk streng beskjed før reality-debuten: – Ganske usexy

Emil Gukild (32) fikk streng beskjed av kona Linnéa Myhre (34) før paret tok seieren i «71 grader nord».

VINNERE: Emil Gukild og Linnéa Myhre vant «71 grader nord - team». Her avbildet under premierefesten til «ELSE!». Foto: Ingvild Gjerdsjø / TV 2
VINNERE: Emil Gukild og Linnéa Myhre vant «71 grader nord - team». Her avbildet under premierefesten til «ELSE!». Foto: Ingvild Gjerdsjø / TV 2

Konkurransen har tilspisset seg, og nå har ti nominerte i Gullruten-kategorien «Årets deltaker» blitt til fire finalister. 

Seerne sitter med all makt når det gjelder hvem som kan stikke av med den gjeve prisen – og for programleder og journalist Emil Gukild er det aller første gang han er nominert til en slik pris:

– Jeg har aldri vunnet en Gullruten, så det er jo selvfølgelig en drøm. Jeg har bare fått høre på bakrommet hvor stas det er, så det er kjempehyggelig at folk har stemt, forteller 32-åringen til TV 2.

Stem på din favoritt til «Årets deltaker» lenger ned i artikkelen.

Men det er ikke den eneste konkurransen paret har deltatt i den siste tiden. Grunnen til at de er blant de nominerte til «Årets deltaker» – kan de takke seieren i TVNorge-programmet «71 grader nord - team».

Men nå avslører paret at de hadde klare regler før deltakelsen i programmet.

Kastet alt

Mange finalister i det kjente programmet har våknet opp i teltet og tenkt at de kommer til å savne livet på tur – men det var ikke tilfellet for dette paret. 

KASTET ALT: Emil Gukild kastet alt av turartikler da de kom hjem. Foto: Haakon Lundkvist
KASTET ALT: Emil Gukild kastet alt av turartikler da de kom hjem. Foto: Haakon Lundkvist

Da paret kom hjem etter seieren var det ut med alt som het «telt», «anorakk», og «turstøvler». 

Nevn det, og de har kvittet seg med det.

– Jeg har ikke sovet i telt etter at vi pakket det ned. Jeg har gitt fra meg sekk og klær til pappa og brødre, og skal ikke på tur med det første, forteller Gukild og fortsetter:

– Det var 25 intense døgn, så jeg trenger en liten pause før jeg skal ut i naturen og sove igjen.

Men selv om 32-åringen er lei kalde netter ute i skogen, har ikke Myhre gått like grundig til verks med å kvitte seg med alle turbukser:

– Jeg er jo veldig glad i å gå på tur, så jeg savner den tunge sekken og vet jeg kommer til å gjøre det igjen. Og Emil har sagt at han skal bli med. Men vi trenger kanskje ikke de 14 jakkene og tre sekkene …

– Ganske usexy

Ikke kunne de bare feire med seier mot slutten av sesongen – men dette markerte også starten på Gukilds «reality-karriere».

I motsetning til kona – som har vært med på TV 2-programmer som «Skal vi danse», «Kompani Lauritzen» og «Bloggerne» – stod han derfor på bar bakke og trengte litt «opplæring».

– Det er noen sider av Emil som jeg ikke tenker er hans beste. Han har veldig mange gode sider, men han har sterkt konkurranseinstinkt og kan være en litt dårlig taper, forteller hun og fortsetter:

– Det syns jeg er ganske usexy. Og det tror jeg flere synes.

Noe paret brukte tid på å sette seg inn i var hvordan de skulle reagere når de ikke vant hver eneste konkurranse – og når man måtte være taperen.

– Da måtte vi ha et kodeord for at vi skulle klare å «snappe» ut av det og tenke: «Dette er bare gøy. Det er ikke verdens undergang hvis vi taper». Jeg tror vi bare brukte det én gang.

KAN VINNE GULLRUTEN: Emil Gukild og Linnéa Myhre er blant finalistene til «Årets deltaker». Foto: Agnes Mogstad / God morgen Norge
KAN VINNE GULLRUTEN: Emil Gukild og Linnéa Myhre er blant finalistene til «Årets deltaker». Foto: Agnes Mogstad / God morgen Norge

– … men hva var kodeordet?

– Det var bare «Gukild». Han kunne ikke sitte og sutre fordi han ikke klarte en bokstavlek. Men det var like mye jeg som trengte den påminnelsen, sier Myhre.

For lite visste hun at hennes eget konkurranseinstinkt skulle ta overhånd. Selv om hun hadde vært med i reality før, så ville hun hjelpe ektemannen med å bringe hjem seieren.

– Så jeg satte veldig høye krav til meg selv, og ble jo desto mer skuffet hvis vi ikke fikk det til.

Her kan du stemme:

Har du fått med deg disse klippene?

Se flere videoer