Finaletap for Casper Ruud:

– Håper du ikke kommer tilbake neste år

Casper Ruud spøkte med Alex de Minaur etter nedtur i Mexico.

ALLE SKAL FÅ: Casper Ruud og Alex de Minaur poserer med sine trofeer etter finalen. Foto: RODRIGO OROPEZA
ALLE SKAL FÅ: Casper Ruud og Alex de Minaur poserer med sine trofeer etter finalen. Foto: RODRIGO OROPEZA

Casper Tapte i finalen mot Alex de Minaur i ATP500-turneringen i Acapulco.

Nordmannen måtte slukøret se en ny tittelsjanse glippe med settsifrene 6-4, 6-4. For australske De Minaur betød seieren karrierens åttende tittel på ATP-touren. Også i fjor vant han turneringen i Acapulco.

– Det har vært en fantastisk uke. Jeg følte meg ikke helt på topp da jeg reiste hit, men jeg tror jeg spilte min beste kamp i turneringen i dag. Det er jeg ekstremt fornøyd med, sa australieren etter triumfen.

Kampen sto om 412 555 dollar i finalepremie. Andreplass i turneringen innkasserer også et pent beløp: 221 975 dollar. 

- Ble upresis

For Ruud ble det finaletap nummer to på to uker. Det har med andre ord vært et tettpakket program for nordmannen. 

- Ruud virket sliten etter å ha spilt 12 kamper på 13 dager, sier TV2s kommentator Christian Petter Paasche. 

I motsetning til Ruud, spilte Alex de Minaur bare en eneste kamp i turneringen forrige uke før han røk ut. 

Minaur var altså klar og i storform, og ikke minst lynrask, mens Paasche sier Ruud tydelig hadde problemer. 

– Ruud ble upresis i slagene sine, og hadde en sjelden høy feilprosent på sin ellers gode forehand, sier Paasche. 

– Håper du ikke kommer tilbake

Nordmannen spøkte med sin rival etter tapet.

– Alex har spilt fantastisk hele denne uken. Han var for god i kveld. Det ser ut som du trives her i Acapulco, og jeg regner med at du kommer tilbake neste år. Jeg håper ikke du gjør det, men det gjør du nok garantert, fleipet Ruud.

Ruud har herjet på mexicansk hardcourt de siste to ukene. Da han gikk på banen natt til lørdag norsk tid, var det andre gang på to uker at han spilte seg frem til finalen mot verdens tenniselite. Denne gang i ATP 500-turneringen Mexican Open i Acapulco.

– Ruud overrasker, skriver flere latinamerikanske medier, etter at han slo ut danske Holger Rune og sikret seg finaleplass.

UTTRYKKSFULLT: Alex de Minaur drar til med en backhand. Vi tillater oss å mene at Ruud ser kulere ut når han drar til en ball, men vi er jo partiske. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB
UTTRYKKSFULLT: Alex de Minaur drar til med en backhand. Vi tillater oss å mene at Ruud ser kulere ut når han drar til en ball, men vi er jo partiske. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB

– Er som en kakerlakk

Natt til lørdag så det først mørkt ut for finaleplassen til Ruud. Danske Holger Rune fikk overtaket ut fra start. Men så gjorde Ruud en snuoperasjon: 

– Jeg er som en kakerlakk. Jeg går ingen steder, og sniker meg bare inn igjen, spøkte Ruud da han ble spurt om evnen til å kjempe seg tilbake etter å ha havnet under i sett.

Ruud rundjulte til slutt Rune med sifrene 3-6, 6-3, 6–4 etter nesten to og en halv times spill i Acapulco. Nordmannen lå under 3–1 i det siste settet før han for alvor fikk snudd kampen til sin fordel. Det er sjette gang «kakerlakken» fra Snarøya slår sin danske rival, og det er første gang de møttes på hardcourt. Kun én gang har Ruud måttet gi tapt for Rune.

SE: Ruud i revolverintervju. Vet du hvilken motspiller han ser på som sin største fiende på banen?

Klatrer på verdensrankingen

På sitt beste har Ruud vært rangert som nr. 2 i verden, i september 2022.  Med formen han har vist i Acapulco, er han nå tilbake blant topp 10 på ATP-rankingen. 

Før nattens finale var han rangert på 11. plass blant verdens tennisspillere. Og til tross for at han tapte kveldens kamp, er han tilbake blant verdens topp ti beste etter denne turneringen. 

På liverankingen står han nå på en 9. plass.

Det er grunn til å vente seg flere høydepunkter med Casper Ruud i de to nært forestående store USA-turneringene: Indian Wells (ATP 1000) og Miami Open (ATP 1000).

VI MIMRER: Casper Ruud (15) ble tidenes yngste da han vant finalen i NM i tennis i Frognerparken i Oslo i 2014. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VI MIMRER: Casper Ruud (15) ble tidenes yngste da han vant finalen i NM i tennis i Frognerparken i Oslo i 2014. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

I slutten av mai går Ruud i gang med Roland-Garros, der han de siste to årene har tatt seg hele veien til finale. Begge gangene endte det imidlertid med tap, først mot Rafael Nadal i 2022, før Novak Djokovic ble for sterk i 2023.

Ruuds ti turneringsseirer har alle kommet på ATP 250-nivå. I tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre Grand Slam-finaler og spill i ATP-finalen.