– Én av de mest irriterende

Det er duket for litt av en thriller når Casper Ruud møter Holger Rune i semifinalen i Acapulco.

Roma, Italia 20230520. Danske Rune Holger jubler etter poeng under semifinalen mot norske Casper Ruud i Italia Open i Roma.Foto: Alessandra Tarantino / AP Photo / NTB
Casper Ruud of Norway reacts during the men's singles quarterfinal match against against Carlos Alcaraz of Spain in the China Open tennis tournament at the Diamond Court in Beijing, Monday, Oct. 2, 2023. (AP Photo/Andy Wong) Foto: Andy Wong
DUELL: Natt til lørdag møtes Casper Ruud og Holger Rune på TV 2 Play.Foto: Alessandra Tarantino / Andy Wong.

Se duellen mellom Casper Ruud og Holger Rune på TV 2 Play, tidligst fra klokken 03.30 natt til lørdag.

Casper Ruud er tilbake i toppslag og slo stjerneskuddet Ben Shelton i kvartfinalen av ATP 500-turneringen i Acapulco. 

– Det var en fantastisk seier og en veldig jevn kamp. Å til slutt holde helt ut, er jeg veldig fornøyd med, sier Casper Ruud i et intervju på TV 2 Play.

TV 2s tennisekspert Sverre Krogh Sundbø er svært imponert.

– Jeg synes dette er noe av det mest imponerende jeg har sett i en ATP 500 eller 1000-type nivå noen gang av Casper. Det er vanskelig å få en mulighet på Shelton, men fy fillern, han tok vare på dem, sier Sundbø.

– Én av de mest irriterende

Natt til lørdag venter danske Holger Rune i semifinalen, etter at 20-åringen slo tyske Domonik Köpfer.

– Det kommer til å bli veldig tøft. Han er én av de unge som bare fortsetter å bli bedre. Vi har spilt et par ganger før, det er gøy å se hvor god han har blitt. Jeg skal gi alt, sier Ruud.

For halvannet år siden skapte skandinavias to beste tennisspillere på herresiden overskrifter i Rolland-Garros. 

HAR TEMPERAMENT: Holger Rune. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
HAR TEMPERAMENT: Holger Rune. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

Rune kalte Ruud usportslig, og hevdet at Snarøya-mannen skrek «Jaaaa» midt i ansiktet til dansken, noe Ruud-leiren slo hardt tilbake mot og kalte ren løgn.

– Det var en uheldig opptreden, Holger oppførte seg ikke særlig bra, men han var litt umoden på det tidspunktet, sier TV 2 Danmarks ekspert og tidligere tennisspiller Peter Bastiansen til TV 2.

– Jeg tror Holger Rune ser på Casper som én av de mest irriterende gutta han kan møte på touren, og akkurat sånn, sånn skal vi beholde det, sier Sundbø.

– Et stort problem

Rune viste muligens små svakhetstegn i kvartfinalen da han måtte ut i to tiebreaks mot en motstander han skal være bedre enn.

– Jeg spiller tennis for å ha det gøy, og jeg nyter det. Jeg skulle ha avgjort settene tidligere, men sånn er det. Det er tennis, sier Rune etter seieren.

ANSPENT: Alt har ikke gått på skinner mellom de to profilene. Foto: Michel Euler
ANSPENT: Alt har ikke gått på skinner mellom de to profilene. Foto: Michel Euler

Bastiansen har tro på sin danske landsmann i oppgjøret mot Ruud, om han klarer å holde temperamentet i sjakk.

– Det kan være et stort problem og har kostet ham seire. Jeg tror det blir veldig jevnt, men på hard court synes jeg Holger er en smule bedre, sier Bastiansen til TV 2.

Ruud har et godt overtak på sin skandinaviske konkurrent og har vunnet fem av seks oppgjør i ATP-sammenheng.

Dansken slo Snarøya-mannen i semifinalen i Master-turneringen i Roma mai i fjor, før Ruud slo tilbake i French Open i juni.

– Det er jo drømmeoppgjøret. Vi kan ikke få det noe bedre sett med norske øyne. Det er jo julaften for tennisfans, sier TV 2-ekspert Sundbø.

Har du fått med deg disse klippene?