Vålerenga-krise: – Bare pinlig

MJØNDALEN (TV 2): TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen kan ikke huske et flauere Vålerenga-tap.

FEM POENG: Geir Bakkes lag har tatt ett poeng i snitt på fem serierunder. Foto: TV 2 Play
FEM POENG: Geir Bakkes lag har tatt ett poeng i snitt på fem serierunder. Foto: TV 2 Play

Mjøndalen - Vålerenga 5-3

Vålerenga fikk bank og tapte 3-5 på bortebane mot Mjøndalen søndag.

Mjøndalen ledet hele 5-1 (!), før Vålerenga pyntet på resultatet to ganger mot slutten av oppgjøret.

– Jeg kan ikke huske et flauere tap for Vålerenga, sier Jesper Mathisen.

– Dette er en katastrofal start på sesongen for Vålerenga. De bør spasere seg gjennom årets OBOS-ligaen, sier TV 2s fotballekspert.

Vålerenga-trener Geir Bakke var svært kritisk til lagets prestasjon.

– Det er tøft. Vi gjorde en dårlig prestasjon i dag. Vi pleier å måle prestasjoner og å evaluere det. Så langt har vi ikke hatt nok poeng, men vi har hatt en del OK prestasjoner, men vi må bli mer effektive i begge bokser. Så jobber vi med våre ting gjennom uken, men så sviktet vi på mange områder og parametere i dag. Det gikk inflasjon i feil, og det ble følgefeil og uryddig defensivt. Det er tungt, sier Bakke til TV 2.

– Det er bare pinlig akkurat nå. Nå er det ferskt, men dette er nesten ikke til å tro, så det er vanvittig skuffende. Det er rett og slett pinlig, sier Vålerenga-kaptein Christian Borchgrevink til TV 2.

SKUFFET: Vålerenga-kaptein Christian Borchgrevink. Foto: TV 2 Play
SKUFFET: Vålerenga-kaptein Christian Borchgrevink. Foto: TV 2 Play

Tror Bakkes navn blir tema

Etter fem runder i OBOS-ligaen har Vålerenga fem poeng. Oslo-laget ligger helt nede på tolvteplass med seks poeng opp til serieleder Kongsvinger.

– Det er en altfor dårlig start. Tar vi med den perioden fra Geir Bakke ble ansatt i fjor til der de er nå, så vil det selvfølgelig bli spekulert i om han er rett mann for Vålerenga. Det som har vært levert, er langt under pari. Vålerenga underpresterer virkelig med dette mannskapet, mener Mathisen.

– Forstår du hvis det blir snakket om din fremtid?

– Selvsagt. Det er fotball vi holder på med, og vi holder på med resultater, sier Bakke til TV 2.

Etter kampen var Vålerenga-spillere borte og beklaget til supporterne. VIF-trener Geir Bakke har forståelse for at fansen er misfornøyd.

– Det skulle mange mangle. Det er Norges beste supportere, som følger oss overalt, lager volum og entusiasme og som legger sjelen og lønnen sin i det. Da skjønner jeg at de er frustrerte og forbannet, sier Geir Bakke.

19-åring med hat trick

Kampens store spiller var spisstalentet Alie Conteh på 19 år. Han kom inn for en skadet Brinder Singh. På overtid av første omgang scoret han to mål og sørget for 3-1-ledelse til pause. I andre omgang økte han til 4-1.

– Jeg er veldig glad. Jeg har jobbet for dette i lang tid, sier Conteh til TV 2.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er imponert over 19-åringen.

– Det er rett og slett et eventyr, sier Jesper Mathisen.

– Han viste at han har alle mulige ferdigheter på de målene. Først en heading, og så var han våken, sterk og elegant da han chippet inn sitt andre. På det tredje målet viste han enorm fart driv, sier TV 2s fotballekspert.

Har du fått med deg disse klippene?