Ellevilt drama: Arsenal holdt unna mot erkerival Tottenham

Premier League-leder Arsenal scoret tre ganger borte mot Tottenham - før pause! Etter hvilen våknet hjemmelaget.

SJOKKERTE FIENDEN: Arsenal scoret tre ganger mot Tottenham i deres egen lekegrind. Foto: Kin Cheung

Tottenham - Arsenal 2-3

Arsenal ledet 3-0 til pause.

Men etter at David Raya tabbet seg ut, samt at Declan Rice laget et klønete straffespark seks minutter før slutt, ble det hektisk i sluttminuttene.

Men Arsenal slapp med skrekken. Vant 3-2 i Tottenham-land og leder nå ligaen med fire poeng til Manchester City før deres søndagskamp.

– De siste tjue minuttene var ikke behagelige, men det var verdt det. Vi kjempet til siste slutt og fikk tre poeng, sier Arsenal-spiller Bukayo Saka til Sky Sports.

FEIRET MED FANSEN: Overlykkelige Arsenal-spillere. Foto: Paul Childs
SATTE INN 3-2: Tottenhams stjernespiller Son. Foto: Zac Goodwin

– En skuffende dag for oss. Det var en stor kamp og vi fikk ikke det utfallet vi ønsket oss, sier Spurs-boss Ange Postecoglou.

– Rotete

Tottenham var fullt på høyde med Premier League-lederen på hjemmebane, men det var gjestene som stod for målene før pause.

– Det blir rotete for Spurs. Arsenal sender en beskjed: «Over til deg Manchester City», kommenterte Gary Neville hos Sky Sports.

VAR stod i sentrum før pause i Nord-London.

Riktignok ikke på dagens første scoring. Hjørnesparket fra Bukayo Saka fant pannebrasken til en uheldig  Pierre-Emile Højbjerg, som headet ballen i eget nett.

GLADE GUTTER: Bukayo Saka og Martin Ødegaard. Foto: Zac Goodwin
I AKSJON: Martin Ødegaard bidro igjen for Arsenal. Foto: Zac Goodwin

Sju minutter senere jublet 60.000 tilskuere før utligning. Micky van de Ven trodde sesongens tredje ligascoring var i boks, men VAR grep inn grunnet at nederlenderen var hårfint i offside.

Bukayo Saka doblet ledelsen etter en mønsterkontring. Kontringen kom etter at Tottenham ropte på straffespark ved to anledninger, men desperate bønner ble ikke hørt.

– Det er forferdelig av Tottenham. Alle ser på ballen. Ingen ser Saka, mente tidligere Arsenal-spiller Paul Merson.

Det skulle bli verre for hjemmesupporterne: Kai Havertz fikk stå bemerkelsesverdig alene på en corner, og nikket inn dagens tredje.

3-0-scoringen var Arsenals 16 dødballscoring denne sesongen, ifølge Sky Sports. Det er fire flere enn neste lag på lista, Everton.

3-0: Kai Havertz stanger inn 3-0! Foto: Paul Childs

Tyskeren var for øvrig mannen som serverte Saka i forkant av 2-0-scoringen.

Det har virkelig løsnet for tyskeren: To mål i midtuka mot Chelsea pluss dagens fangst betyr at 24-åringen er oppe i tolv scoringer og seks målgivende i Premier League.

Stygg tabbe

Ut av ingenting inviterte David Raya Spurs inn i kampen igjen etter en stygg feil. Sisteskansen feilet fullstendig og sendte ballen til en offensiv Cristian Romero.

Argentineren brakte håp til tente hjemmesupportere med 1-3-reduseringen.

Ekspertene er nådeløse med spanjolen, som er blitt prioritert foran Aaron Ramsdale denne sesongen.

TABBE: Cristian Romero takket og bukket. Foto: Zac Goodwin

– Hva gjør du, Raya? Du leder 3-0. Ikke slipp dem inn i kampen, var dommen til Neville.

–  Enorm feil fra David Raya, mente tidligere Chelsea-keeper Mark Schwarzer hos BBC.

Seks minutter før slutt laget Declan Rice straffespark. Son fikk muligheten fra ellevemeteren - og reduserte nok en gang.