Joselu (34) avgjorde vilt drama: – Den minst glamorøse av alle

MADRID (TV 2): Real Madrid klare for Champions League-finale etter at Joselu snudde til 2-1-seier.

Real Madrid - Bayern München 2-1 (4-3 sammenlagt)

34 år gamle Joselu sendte Real Madrid til Champions League-finale med to sene scoringer på Santiago Bernabéu onsdag kveld.

– Jeg husker ikke sist jeg scoret to mål på så kort tid, men jeg er veldig glad, sier Joselu.

Stuttgart-fødte (!) Joselu kom på lån fra nedrykksklare Espanyol før sesongen. I jakten på mål ble spissen kastet inn med snaut ti minutter igjen.

HELTEN: Joselu. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB
HELTEN: Joselu. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB

Få minutter senere utnyttet han en stygg Manuel Neuer-tabbe og utlignet, før han satte inn Antonio Rüdigers innlegg til 2-1 på overtid.

– Han ligger bare og gråter i gresset, og det kan vi forstå. For et innhopp, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på bildene av Joselu som lå på gresset like etter kampslutt.

– Den minst glamorøse av dem alle, den som er minst verdensstjerne, ble matchvinner, utbrøt TV 2-programleder Jon Hartvig Børrestad i Champions League-studio.

VILL JUBEL: Santiago Bernabéu kokte i sluttminuttene. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB
VILL JUBEL: Santiago Bernabéu kokte i sluttminuttene. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Joselu ble til manges overraskelse hentet inn i fjor sommer da Real Madrid-legende Karim Benzema gikk til Saudi-Arabia.

Onsdagens Real Madrid-helt hylles av lagkameratene.

– Spillerne vi har på benken gjør oss sterke. Joselu jobber hardt hver dag på trening, og i hver kamp er han farlig. Jeg er veldig glad på hans vegne for innhoppet og de to scoringene. Han er definitivt helten, sier Real Madrid-stopper Antonio Rüdiger til TV 2.

– Han fortjente det. Han har vært utrolig denne sesongen, sier Real Madrid-spiller Jude Bellingham til TV 2.

I finalen venter Julian Ryerson og Dortmund, som tok seg videre med 2-0 sammenlagt over Paris Saint-Germain i den andre semifinalen.

Midtveis i andre omgang sendte Alphonso Davies sitt Bayern München i ledelsen med et praktmål. Canadieren dro seg inn fra venstre og hamret ballen inn bak Real Madrid-målvakt Andrij Lunin.

Like etter Alphonso Davies' praktmål satte canadieren ballen i eget nett, men scoringen ble annullert etter VAR-bruk. Nacho, som var Real Madrid-spilleren som var sist på ballen, var oppe i ansiktet på Joshua Kimmich.

– Det er helt riktig. Kroppskontakt er greit, men så kraftig dytt/slag opp i ansiktet er en forseelse, kommenterte tidligere landslagskaptein Brede Hangeland på TV 2s sending.

Snaut ti minutter senere ble Joselu byttet inn. Den spanske angriperen snudde kampen til 2-1 med to scoringer.

Sesongen ender uten et eneste trofé for Bayern München.

Har du fått med deg disse klippene?