– Dags for å diskutere om han er riktig mann

Geir Bakke får krass kritikk etter sesongstarten, men spillere slår ring om Vålerenga-treneren.

– Dette var en av de tristeste, mørkeste dagene i Vålerengas historie, oppsummerer TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah på «Fotballkveld».

Etter 3-5-tapet mot Mjøndalen rettes det nå kraftig kritikk mot Geir Bakke.

– Uansett om man heter Pep Guardiola eller Geir Bakke, så har resultatene etter at han kom inn vært under enhver kritikk. Uansett hvilken trener som hadde ledet Vålerenga, er det dags for å diskutere om han er riktig mann, sier Amankwah, som gir Vålerenga-treneren stryk for resultatene.

BLYTUNG START: Geir Bakke og Vålerenga står med fem poeng etter fem OBOS-ligarunder. Søndag tapte Oslo-laget 3-5 mot Mjøndalen. Foto: TV 2 Play
BLYTUNG START: Geir Bakke og Vålerenga står med fem poeng etter fem OBOS-ligarunder. Søndag tapte Oslo-laget 3-5 mot Mjøndalen. Foto: TV 2 Play

– Hvis du ser resultatene isolert, er det ingenting som tilsier at Geir Bakke er riktig mann. Det er ikke min mening, der er tallenes klokkeklare tale når han har vært trener over lengre tid i Eliteserie- og OBOS-ligaen, sier han.

Geir Bakke forstår at hans fremtid blir tema.

– Selvsagt. Det er fotball vi holder på med, og vi holder på med resultater, sier Vålerenga-treneren til TV 2 etter tapet mot Mjøndalen.

Spillere slår ring om Bakke

I fjor sommer meldte Bakke sjokkovergang fra Lillestrøm, men han klarte ikke å redde Vålerenga fra nedrykk. Oslo-laget røk i kvalik mot Kristiansund.

– Jeg tror ikke at Vålerenga erstatter Bakke, men praten om fremtiden hans vil tilta i styrke. Alle, Bakke inkludert, forstår at det vil være en fiasko ikke å rykke opp i 2024. Det er tross alt en fiasko at de rykket ned i 2023. De må komme i gang. Det begynner å haste. Hvis det ikke skjer, blir det endringer, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Fem kamper inn i OBOS-ligasesongen ligger Vålerenga helt nede på tolvteplass med fem poeng. Det er allerede seks poeng opp til tabelltopp.

– Ingen som driver med idrett på relativt høyt nivå klarer å leve med at de ikke presterer som ventet, sier Bakke.

STØTTER TRENEREN: Vålerenga-kaptein Christian Borchgrevink. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån
STØTTER TRENEREN: Vålerenga-kaptein Christian Borchgrevink. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

VIF-treneren får støtte av egne spillere.

– Det er ikke noe spørsmål for oss. Det er ikke Geirs feil. Det er oss alle utpå der sitt ansvar at de prestasjonen ble levert, ikke Geir sitt, sier Vålerenga-kaptein Christian Borchgrevink til TV 2.

– Det er faen meg bare vi (spillere) som kan steppe opp. De legger opp til at vi skal prestere. Jeg føler at kampplanen var riktig i dag, men vi leverte ikke på banen. Da blir det jævlig vanskelig, sier Vålerengas Simen Juklerød.

– Sett at det ikke funker

Mathisen mener at Vålerenga egentlig bør spasere gjennom OBOS-ligaen.

– De har et mannskap og lønnsbudsjett som ingen andre lag i OBOS-ligaen er i nærheten av. Selv om de er glade i å snakke om for tøft det er å spille i OBOS-ligaen, har det vært en altfor dårlig start, mener TV 2s fotballekspert.

Mathisen tror imidlertid fortsatt at Vålerenga rykker opp.

– Selv om de har tøff en tøff start, er det veldig lenge igjen. Bakke har vist at han kan snu ting før, sier han.

TAR ANSVARET: Simen Juklerød og spillerne, her fra derbyet mot Lyn. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån
TAR ANSVARET: Simen Juklerød og spillerne, her fra derbyet mot Lyn. Foto: Vegard Grøtt / Bildbyrån

Juklerød har også troen.

– Det er OBOS-ligaen, så alle slår alle. Vi er ikke så langt bak, men vi må begynne å få seirer. Hvis ikke blir det en stor luke, sier den tidligere Belgia-proffen, som er klar til å brette opp ermene i fortsettelsen av sesongen.

– Det sier seg selv at vi ikke har hatt en optimal sesongstart, men det er lenge igjen av sesongen. Nå er det bare å jobbe og slutte å tro at vi kanskje er et topplag. Vi må begynne å ta krigen, spille litt lettere og ikke tro at vi kan spille ball i hatt med enhver motstander. Vi har sett at det ikke funker. Vi må begynne å tenke annerledes og gå inn i kamp med mer mentalitet på lange baller og mer slåssing, sier Simen Juklerød.

Har du fått med deg disse klippene?