Røper uvanlige flytteplaner: – Det er siste mulighet

Bahare Viken kjeder seg med å bo helt alene. Nå tar hun grep.

UVANLIG VALG: Bahare Viken kjeder seg med å bo helt alene og tar nå grep. Foto: Agnes Mogstad / God morgen Norge
UVANLIG VALG: Bahare Viken kjeder seg med å bo helt alene og tar nå grep. Foto: Agnes Mogstad / God morgen Norge

Tirsdag kunne tidligere Farmen kjendis-deltaker og influenser Bahare Viken (30) avsløre at hun har bestemt seg for å selge leiligheten sin. 

Nyheten delte hun selv på Instagrams historiefunksjon.

 Foto: Skjermdump / Instagram
Foto: Skjermdump / Instagram

– Ok, jeg har bestemt meg for å selge leiligheten! Så nå er det siste innspurt av oppussing på soverommet, før hele leiligheten er ferdig oppusset, skriver Viken. 

Da God kveld Norge tar kontakt med 30-åringen, forteller hun at grunnen til at hun skal selge, er rett og slett fordi hun kjeder seg med å bo alene. 

– Også har jeg en singel barndomsvenninne. Vi har snakket smått om å se på leilighet sammen, så har vi vært på noen visninger og sett litt på Finn, røper Viken. 

– Siste mulighet

TV-personligheten forteller at det er mye mer motiverende å se på hvilke leiligheter man kan få når man er to personer, istedenfor én.

– Nå tenker jeg «hvorfor har jeg ikke gjort dette før», og angrer litt på at jeg ikke har testet det ut tidligere. 

– Man får veldig mye mer for mindre utgifter i måneden. Så det er det som er hovedmotivasjonen, sier hun videre.

30-åringen har vært bosatt i leiligheten på St. Hanshaugen i to år, og tanken har aldri vært å bo der lenge. 

PUSSET OPP: Bahare Viken har pusset opp leiligheten hun planlegger å legge ut for salg. Foto: Skjermdump / Instagram: @bahareviken
PUSSET OPP: Bahare Viken har pusset opp leiligheten hun planlegger å legge ut for salg. Foto: Skjermdump / Instagram: @bahareviken

Nå merker 30-åringen at hun ikke bruker leiligheten så mye som hun skulle ønske. 

– Fordi den er ikke så stor og jeg har lyst på et mer sosialt hjem. Jeg kunne godt tenke meg å bo med noen, og siden jeg ikke har kjæreste, kan jeg godt bo med en venninne.

– Så er det kanskje siste muligheten man har til å bo med en venn, legger hun til. 

    – Merker en slags bitterhet

    Selv synes hun det er rart at ikke flere kjøper sammen med en venn eller venninne. 

    – Man får jo så vidt over 40 kvadrat når man er én person og bor sentralt i Oslo. 

    Nå ser Viken og venninnen etter en leilighet på størrelse mellom 70 og 90 kvadratmeter.

    – Man får helt sykt mye mer for pengene. Hele samfunnet er lagt opp til at man skal være to, og hvert fall i en etableringsfase. Alt av utgifter blir jo halvert. Om det er strøm, leie eller alle de ekstra tingene som kommer med. 

    – Jeg vet ikke om man kan kalle det urettferdig, men jeg merker en slags bitterhet ved at jeg får en slags straff ved å betale dobbelt så mye enn de som er i par eller bor med noen. 

    Ifølge Viken betaler hun nesten 30.000 kroner i måneden der hun bor nå. 

    – Og jeg bruker nesten ikke leiligheten, så jeg føler det bare er unødvendig. Så da er det mer motiverende å kunne halvere den utgiften og bruke hjemmet mitt mer.

    Hun påpeker samtidig at det ikke er hvem som helst man kan bo med, men selv tror 30-åringen at hun og venninnen kommer til å trives godt som samboere. 

    – Det er jo en risiko, men vi har kjent hverandre siden vi var fem år gamle, så tror det blir å gå veldig fint. Vi kan være ærlige med hverandre om hva som ikke funker, og vi er ganske tålmodige med hverandre.

    Har en reserveplan

    På spørsmål om hun er redd for at hun kommer til å slite med å selge leiligheten, svarer hun: 

    – Jeg har tenkt på det, men ut ifra det jeg har hørt, har det ikke gått like langsomt med de små leilighetene i sentrum. Så jeg tror jeg har litt flaks med at det ikke er så mange av akkurat denne type leilighet, og det er alltid noen som trenger en førstegangsleilighet. 

    Samtidig stresser ikke Viken, som forteller at hun planlegger å bo hos en av vennene sine dersom hun ikke finner en ny leilighet innen hun har solgt. 

    – Det er ikke krise, men det hadde vært digg å legge den ut for salg nå, Jeg snakket med en megler nå om å se på den så fort jeg er ferdig med å pusse opp soverommet. 


Har du fått med deg disse klippene?

Se flere videoer