«Spillet»:

Røk ut av «Spillet»: – Mistet fatningen

OBS! Denne saken inneholder spoiler. Ikke les videre dersom du ikke har sett søndagens episode av «Spillet».

ANGRER: Anette Hoff angrer på valgene hun gjorde under hennes siste konkurranse i «Spillet». Foto: TV 2
ANGRER: Anette Hoff angrer på valgene hun gjorde under hennes siste konkurranse i «Spillet». Foto: TV 2

Etter flere uker med frustrasjon, forvirring og uenigheter i «Spillet», blir det stadig færre som kjemper om seieren.

I søndagens episode, som var sesongens nest siste, fortsatte rivaliseringen mellom overetasjen og kjellerlaget, til tross for at det kun var skuespiller Anette Hoff (62) som var igjen fra sistnevnte lag.

Som seer kunne man legge merke til den ubehagelige stemningen som oppsto under den aller første frokosten uten resten av kjellergjengen.

– Jeg følte meg litt alene. De andre var veldig sammensveiset, så jeg var jo utenfor den gjengen, sier Hoff til TV 2.

Hun understreker at alle er hyggelige mennesker hver for seg, men at det var tydelig for henne at overetasjen hadde et prosjekt som hun ikke var en del av.

UTE: Skuespiller Anette Hoff ble stemt ut av «Spillet». Foto: TV 2
UTE: Skuespiller Anette Hoff ble stemt ut av «Spillet». Foto: TV 2

– Nesten flaut å se på

I semifinalens konkurranse, som var et strategispill, ble det enda tydeligere at det var Hoff som var dagens offer. 

Underveis forteller 62-åringen at hun prøvde å hente seg inn ved å hjelpe Line Andersen (50) fremover i strategispillet. Dette angrer hun på i etterkant.

– Jeg mistet rett og slett fatningen, på en måte. For det første skulle jeg ikke ha gått der jeg gikk - jeg skulle ha gått rett ut til en side. Jeg skulle heller ikke drevet Line videre. Det er de to tingene jeg selvfølgelig angrer på, erkjenner Hoff.

Mens de andre deltakerne stakk av med pengepremier av ulik verdi, endte «Hotel Cæsar»-stjernen opp med å bli fratatt stemmeretten sin og et immunitetskort hun ikke kunne bruke på seg selv.

– Det er nesten veldig flaut å se det, men sånn ble det. Jeg vant jo det immunitetskortet, så det var min eneste lille triumf.

OUTSIDER: Anette Hoff innså at hun ikke var en del av planen til de øvrige deltakerne. Foto: TV 2
OUTSIDER: Anette Hoff innså at hun ikke var en del av planen til de øvrige deltakerne. Foto: TV 2

Den siste dagen i «Spillet»-huset, var Hoff allerede klar over hva som ventet henne.

– Jeg visste at jeg kom til å ryke – jeg var ganske sikker på det. Det var tomt hus, og vi gikk veldig mot slutten. De andre var veldig sammensveiset, så jeg var jo utenfor den gjengen, forteller hun.

Nok en gang fikk deltakerne beskjed om at ikke bare én, men to deltakere skulle forlate huset. Den andre som måtte innse at slaget var tapt, var influenser og TV-profil Victoria Skau (25).

Gråt hele veien hjem

Til TV 2 forteller Skau at hun tok tapet tungt. 

– Det er et av de største nederlagene jeg har opplevd, sier Skau og ler forsiktig.

Etter å ha kvernet tankene i ettertid, tror hun ikke at hun kunne gjort så mye annerledes for å påvirke utfallet.

– Jeg var så ekstremt skuffet. Jeg kan avsløre såpass at jeg gråt hele veien hjem. Det er én ting jeg kunne ha gjort – og det var å prate med Vidar. Jeg kunne prøvd å snu tankegangen hans. 

UTE: Victoria Skau er ute av «Spillet». Foto: TV 2
UTE: Victoria Skau er ute av «Spillet». Foto: TV 2

 Til tross for nedturen, kom ikke exiten helt bardust på henne. 

– Jeg visste at Line og Martha hadde en sterk relasjon. Samtidig håpet jeg at dersom det sto mellom Vidar og meg, så hadde de valgt meg. Men i semifinalen, så var jo ikke det mulig. Vidar fikk immunitetskort, han var trygg.

25-åringen legger ikke skjul på at Line og Marthas valg om å ta henne ut av «Spillet», gjorde henne nedfor.

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg ble skikkelig skuffet da Line og Martha tok den praten om at «det blir deg i dag», sier hun. 

Skau husker at hun stusset over hvorfor det var en så stor selvfølge. Hun og Martha hadde bodd på rom sammen fra dag én, og alle fant hverandre tidlig der inne.

– Så jeg forsto aldri helt at de inngikk en avtale rett før de gjorde det samme med meg. Er det dette det skulle stå på når det kom til finaleplass? 

Ville bli undervurdert

Det er ingen tvil om at innspillingen i «Spillet»-huset har vært en påkjenning for flere av deltakerne. Dette inkluderer også Skau. 

– Det presset og å kjenne på den dårlige samvittigheten … Og man tok ekle valg – det var det tøffeste uten tvil. Jeg husker at jeg satt og tenkte: «Jeg er det verste mennesket». Jeg var helt knust, sier hun.

25-åringen mener selv at hun er ekstremt dårlig på å ta valg. Derfor ble det en belastning at alt «Spillet» handlet om, var å ta grusomme valg. 

– Også er jeg redd for konflikt. Jeg er redd for at folk ikke skal like meg, og der inne er det umulig å unngå det. 

Influenseren tror årsaken til at hun nådde så langt som til semifinalen, bunner i godt humør og at hun inntok rollen som den naive. 

– Jeg hadde en strategi der inne om å bli undervurdert og å spille mer naiv enn hva jeg er, for at de andre ikke skulle anse meg som en trussel. I tillegg tror jeg at jeg er smartere enn hva jeg ser ut som og oppfattes som.

LEKTE NAIV: Victoria Skaus strategi var å gi et villedende inntrykk av seg selv. Foto: TV 2
LEKTE NAIV: Victoria Skaus strategi var å gi et villedende inntrykk av seg selv. Foto: TV 2

Har blitt en bedre versjon av seg selv

Skau forteller videre at hun angrer på at hun spilte trygt og forutsigbart i semifinalen, og mener at hun i stedet skulle ha gitt alt til siste slutt. 

– Jeg hadde så dårlig samvittighet på det tidspunktet, for å ha gått mot min egen allianse, for å ha kastet folk under bussen. Jeg hadde ikke noe mer å gi. Jeg var ødelagt. Men da tenkte jeg: «Da går jeg ut med hodet høyt hevet, er stolt av det jeg har klart og det jeg har oppnådd». 

TV-profilen opplever at hun har vokst på realitydeltakelsen, og blitt en bedre versjon av seg selv.

– Jeg føler helt på ekte at jeg vant «Spillet» på et personlig plan, for jeg har aldri vært sterkere i meg selv enn etter at jeg kom hjem fra «Spillet». Alle rundt meg har sagt det: «Så bein i nesen du har fått», og det er takket være «Spillet», avslutter hun.

STERKERE: Victoria Skau føler at hun har funnet mye styrke i seg selv etter «Spillet»-deltakelsen. Foto: TV 2
STERKERE: Victoria Skau føler at hun har funnet mye styrke i seg selv etter «Spillet»-deltakelsen. Foto: TV 2

Dermed er det Vidar Magnussen (46), Line Andersen (50) og Martha Leivestad (30) som er igjen i luksusvillaen på Nesøya. Neste søndag skal det avgjøres hvem som står igjen som vinner av det uforutsigbare realityprogrammet.

«Spillet» sendes på TV 2 Direkte klokken 20.00 hver søndag. Episoden slippes tidligere på TV 2 Play.

Har du fått med deg disse klippene?

Se mer Underholdning