Eurovision Song Contest 2024:

Kritikere mener hun er for sexy: – Prøver å finne en balanse

MALMÖ (TV 2): Østerrikes Eurovision-bidrag har fått kritikk for å være for sexy. Nå svarer hun på kritikken.

RAVE: Kaleen representerer Østerrike i årets konkurranse. I skrivende stund ligger Kaleen, med låten «We Will Rave», på en 17. plass på bettinglistene. Foto: Jessica Gow
RAVE: Kaleen representerer Østerrike i årets konkurranse. I skrivende stund ligger Kaleen, med låten «We Will Rave», på en 17. plass på bettinglistene. Foto: Jessica Gow

Kaleen er blant de 37 artistene som denne uken inntar «Eurovision Song Contest»-scenen i Malmö Arena. 

29-åringen fra Østerrike er ikke fremmed for sangkonkurransen, og i 2018 var hun «stand-in» for Kypros' låt «Fuego». I etterkant har hun jobbet som kreativ leder for flere andre bidrag, inkludert Spanias «SloMo» i 2022. 

2024 er derimot året hvor Kaleen er i hovedfokus, når hun stiller med Europop-låten «We Will Rave». 

WE WILL RAVE: Kaleen på den turkise løperen, under Eurovision Song Contests åpningsseremoni søndag kveld. Foto: Jessica Gow
WE WILL RAVE: Kaleen på den turkise løperen, under Eurovision Song Contests åpningsseremoni søndag kveld. Foto: Jessica Gow

For sexy for Eurovision?

Kaleen skal først i ilden torsdag kveld, i andre semifinale. Under opptredenen skal hun ha på seg en tettsittende drakt i sølv. 

De siste ukene har flere av årets «Eurovision»-kull deltatt på såkalte «Pre-Parties», hvor de har reist rundt i Europa og opptrådt for tusenvis av fans. 

Kaleen er blant dem som har fått oppmerksomhet for antrekkene hun har gått for under «Pre-party»-turneen. 

Mange elsker antrekkene, men andre har kritisert bekledningen for å være «for sexy». Spesielt i sammenheng med Eurovision. 

– Hva tenker du om kritikken?

– Først og fremst så føler jeg ikke man kan være overpyntet på Eurovision, sier Kaleen til TV 2. 

Kaleen sier videre at hun skjønner at hun kler seg sexy, men at det også er hvem hun er som artist. 

– Jeg føler også at det er mange andre artister som er enda mer sexy. Så jeg prøver alltid å finne en balanse uansett. Men dette er det du får, sier hun med et smil om munnen. 

– Jeg elsker Gåte

Kaleen røper at hun virkelig elsker bidraget det norske folk har sendt til Malmö, og at hun selv tittet på «Melodi Grand Prix» tidligere i år. 

– Å, jeg elsker Gåte! Jeg så faktisk på MGP, så jeg elsker dem. Jeg elsker låten og jeg elsker stemningen. Jeg synes låten er veldig spesiell og unik, spesielt i årets Eurovision, sier hun til TV 2. 

– Jeg ser så frem til å snakke mer med dem.

Kaleen er en åpenbar Eurovision-fan, og så også på da det svenske folk stemte frem den norske tvillingduoen Marcus & Martinus. 

– Jeg så også på «Melodifestivalen», så jeg kjenner dem fra i fjor. sier hun, og referer til da tvillingene fra Trofors endt på en andreplass i svenskenes MGP, den gang med låten «Air». 

Ifølge Kaleen, virker det ut som om hun, Marcus og Martinus (21) allerede er blitt gode venner. 

– Vi snakker alltid sammen, og de hilser alltid på meg med «Hei, Østerrike, We Will Rave». Jeg synger alltid på låten deres. De er veldig herlige og søte, jeg gleder meg til å rave med dem senere, sier hun til TV 2. 

Har du fått med deg disse klippene?

Se flere videoer