Derfor unngår Johannes Fürst dating: – Veldig ubehagelig

«Hvite gutter»-skuespilleren åpner om vegringer han har knyttet til moderne dating.

KJENT FJES: Johannes Roaldsen Fürst, kjent fra seriene «Hvite gutter» og «Knekt». Foto: God kveld Norge
KJENT FJES: Johannes Roaldsen Fürst, kjent fra seriene «Hvite gutter» og «Knekt». Foto: God kveld Norge

Skuespiller Johannes Roaldsen Fürst (31) letter på sløret om kjærlighetslivet i podkasten «Baarli og Benjamin går i terapi».

Her får han en rekke spørsmål om privatlivet, som programleder Niklas Silseth Baarli (35) påpeker at han vet lite om.

31-åringen sier han er kanskje mer privat og innadvendt enn hva mange skulle tro, og har behov for alenetid – også når han er i et forhold. Det er i sterk kontrast til hans rollefigur «Leo» i Discovery-suksessen «Hvite gutter». 

Har du fått med deg disse klippene?

Se flere videoer

I podkasten kommer det frem at Fürst har vært singel i tre år, og at organisert dating ikke er noe for ham.

– Jeg synes det er litt rart å date. Jeg synes det er veldig ubehagelig og trist å avvise folk og gi feil forhåpninger. Så det har gjort at jeg har skydd det litt, forteller Fürst. 

Han forklarer videre at han ikke har brukt datingapper noe særlig, men har vært innom Tinder tidligere. Nå forsøker han å være mer åpen og har ordnet konto på appen Hinge, etter oppfordring fra kjente og kjære.

– Jeg synes det er flaut å ha profil på datingapp. Det er masse hyggelige, pene og flotte folk som skriver og «liker», men jeg får helt noia når det kommer til å møtes, erkjenner han.

Programleder og psykolog Benjamin Baarli Silseth (33) lurer på om det egentlig handler om at skuespilleren er redd for avvisning. 

– Nei. Ja, dette er bra – nå ble det terapi for meg og, svarer Fürst, og legger til:

– Jeg synes det bare virker ubehagelig å gå på date, møtes ute og ta en øl. Jeg ser meg selv utenfra. Jeg elsker selv når man sitter på bar og er sånn: «Se på de to der, de er på første date», som er så lett å merke. Da orker jeg ikke å være «han fyren fra TV» som folk sitter og ser på i samme situasjon. Jeg vil ikke gi andre den gleden, sier han lattermild. 

God kveld Norge har orientert Fürst om artikkelen.