Brøler av Halland Johannessen:

– En feil, tabbe og bommert du gjør én gang i karrieren

Tobias Halland Johannessen mistet seieren etter å ha jublet for tidlig.

Tobias Halland Johannessen jublet for det han trodde var en seier i Classic Var i Sør-Frankrike fredag, men det var et stort problem:

Uno-X-rytteren var fortsatt ikke over målstreken.

Lenny Martinez fra Groupama FDJ snek seg forbi og snøt Halland Johannessen for seieren. Drøbak-syklisten så forvirret ut da franskmannen krysset målstreken.

NY UNO-X-SJEF: Thor Hushovd på videolink fra Frankrike etter Classic Var. Foto: TV 2
NY UNO-X-SJEF: Thor Hushovd på videolink fra Frankrike etter Classic Var. Foto: TV 2

– Det er selvfølgelig veldig frustrerende. Han og vi som lag hadde hatt godt av den, men vi har sett bilder før av syklister som løfter armene litt for tidlig, sier Uno-X-sjef Thor Hushovd til TV 2 fra Frankrike.

Fredag kveld har Halland Johannessen delt en oppdatering på Instagram:

Tabben skyldes at Halland Johannessen trodde det var en målbue om lag 50 meter før målstreken, forklarer Hushovd.

– Det var kabler og sånn som gikk over veien, og han trodde det var målbuen. Det var et kryss, og de siste 50 meterne gikk det ned til høyre og utfor en bakke. Det så litt rart ut. Det var en litt spesiell målgang, men det hadde sportsdirektørene terpet, for det er en finale vi har sett før. I kampens hete er det ikke alltid lett å få med seg hele bildet og se alt, sier Hushovd.

Hushovd forteller om en «mektig irritert» Halland Johannessen.

– Det skjønner jeg også, men det var som jeg sa til ham etter målstreken i dag: Det er en feil, tabbe og bommert du gjør én gang i karrieren. Den gjorde han dessverre i dag, sier han.

– Da er det kanskje bra at den ikke kom til sommeren?

– Hadde det skjedd på en Tour de France-etappe, tror jeg at jeg hadde tatt på meg slippers, badeshorts og dratt til Grimstad på ferie, sier Hushovd muntert.

Uno-X-sjefen gleder seg imidlertid over taktene til Halland Johannessen.

– Det er en lærdom, men han viser også at han kjemper med de beste bakkerytterne i verden for øyeblikket, så de signalene tar vi med oss. Det er løp allerede i morgen, så vi må prøve å nullstille ham til i morgen sammen med hele Uno-X-laget, sier Hushovd.

Halland Johannessen kunne ha tatt årets første seier.

– Det er noe av det verste jeg har sett, sier TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes.

Halland Johannessen først (!) over Tourmalet: – Rett inn i historiebøkene!

– Det var rett og slett smertefullt å se på. Tobias Halland Johannessen hadde full kontroll og kjørte helt perfekt hele veien. Jeg satt og tenkte underveis i bakken at han virker kaldere, mer rutinert og selvsikker enn tidligere, og så kom den der på slutten, sier Drivenes.

Sjekk de siste sportsklippene