Storhamar latterliggjorde Vålerenga – overlegne i første finalekamp

Storhamar tok første finale-stikk på CC-Amfi.

OVERLEGNE: Samuel Solem og Storhamar hadde mest å være fornøyd med i den første finalekampen mot Vålerenga og Magnus Brekke Henriksen. Foto: Lise Åserud/NTB.
OVERLEGNE: Samuel Solem og Storhamar hadde mest å være fornøyd med i den første finalekampen mot Vålerenga og Magnus Brekke Henriksen. Foto: Lise Åserud/NTB.

Storhamar – Vålerenga 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)

Storhamar tok en klar seier i første finalekamp mot Vålerenga mandag kveld.

– Det var første stikk og vi har gledet oss lenge. Det har kriblet i kroppen og deilig å starte med seier, sier Storhamars Andreas Martinsen.

Et feststemt CC-Amfi fikk se Storhamar vinne hele 5-1.

– Storhamar viste hvor solide de er, Vålerenga kom aldri opp på det nivået. De har heller ikke noe å svare med når de ligger under, Storhamar kontrollerer denne matchen, mener TV 2-ekspert Erik Follestad.

Follestad er ikke fornøyd med hva Vålerenga viste i den første finalematchen: 

– Jeg skjønner det ikke. Når du kommer til en finale i sluttspillet, og du har åpenbare målsjanser... Vålerenga klarer å komme seg til sjanser, men de skyter ikke og det må man gjøre i disse matchene her.

– Synes det er pissmål

Hamar-klubben fikk en god start på matchen og ledet 2–0 etter første periode – selv om Vålerenga hadde kommet mer med utover i perioden.

– Jeg synes det er pissmål mange av de målene deres. De treffer skøyter og alt mulig rart. Gode lag får det de fortjener, og de er et bra lag. Nå skal vi bare reise kjerringa og prøve å vinne neste match. Det er ingenting som er over ennå, sier Vålerenga-målvakt Tobias Breivold.

I midtperioden slo Vålerenga tilbake etter kun sekunder og reduserte til 1–2.

Men seks minutter senere sørget Patrick Thoresen for 3-1, før Jacob Berglund ga Vålerenga en 4-1-ledelse før siste periode.

– Jacob Berglund er en spiller for de store anledningene, sa TV 2s kommentator Espen Ween. 

– Håpet til Vålerenga er tynt. De må gå litt vannet, sa TV 2s ishockeyekspert, Erik Follestad før siste periode.

Storhamar fortsatte der de slapp og startet tredje periode med å øke til en 5-1-ledelse. Denne gang signert Tommy Andreas Hjelm.

– Det viser hvilken bredde de har, Storhamar. Det kan bli en tung tur ned igjen til Oslo for Vålerenga-supporterne, sa kommentator Ween.

Andre finalekamp ser du onsdag fra klokken 18.45 på TV 2 Play. Se fullt sendeskjema for NM-finalene her.

Har du fått med deg disse klippene?