Supertalentet bekrefter overgang: – Veldig tøft å dra

Til TV 2 bekrefter Vålerengas supertalent Stian Solberg at han forlater Vålerenga og at kontrakten med ny klubb er signert.

TIL SVERIGE: Stian Solberg forlater Vålerenga og er klar for spill i Sverige. Foto: Marie Grensbråten Lorvik / TV 2
TIL SVERIGE: Stian Solberg forlater Vålerenga og er klar for spill i Sverige. Foto: Marie Grensbråten Lorvik / TV 2

– Vålerenga er jo klubben i mitt hjerte. Det er veldig tøft å dra fra Vålerenga, men jeg er sykt stolt av å ha vært en del av det laget her og kommer til å ta med meg alt jeg har opplevd her videre, sier 18-åringen.

TV 2 erfarte før NM-finalene at Solbergs tid i Vålerenga er over og at han er klar for svenske Färjestad.

Da ønsket ikke Solberg å si noe om fremtiden, annet enn at han kunne bekrefte at et valg var tatt.

Nå deler han hvilket valg han tok tidligere denne våren.

– Jeg skal spille i Färjestad i Sverige .. som mange har har spekulert i. Det gleder jeg meg veldig til, sier Solberg til TV 2.

Stavanger 20240412. 
God stemning i garderoben til Vålerenga etter at de vant 6-4 i kamp 7 i semifinalen i NM ishockey mellom Stavanger Oilers og Vålerenga i DNB Arena i Stavanger. Stian Solberg nærmest. 
Foto: Carina Johansen / NTB
Stavanger 20240412. God stemning i garderoben til Vålerenga etter at de vant 6-4 i kamp 7 i semifinalen i NM ishockey mellom Stavanger Oilers og Vålerenga i DNB Arena i Stavanger. Stian Solberg nærmest. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: Carina Johansen

– Blir helt kanon!

Han har skrevet under på en toårskontakt med den svenske storklubben, og flyttelasset til Karlstad går denne sommeren.

– Når ble det klart?

– Det har vært klart ganske lenge, men vi ønsket ikke å gå ut med det før vi begge var ute av sluttspillet. Så man klarte å fokusere på laget og det vi holder på med, svarer han.

Selv om han synes det er trist å forlate Vålerenga, ser han veldig frem til å komme i gang i sin nye klubb.

– Jeg synes det er et riktig steg til rett tid. Jeg gleder meg mye til å ta nye steg i Sverige. Det tror jeg blir helt kanon!

STØTTER AVJGØRELSEN: TV 2s hockeyekspert Jan André Aasland tror Stian Solberg gjør rett i å ta steget videre til en bedre liga nå. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2
STØTTER AVJGØRELSEN: TV 2s hockeyekspert Jan André Aasland tror Stian Solberg gjør rett i å ta steget videre til en bedre liga nå. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2

– Vålerenga sin beste

TV 2s hockeyekspert Jan André Aasland tror Solberg har tatt en god avgjørelse når han nå tar steget videre til en bedre liga.

– Det virker som et godt og fornuftig valg av Solberg. Han har vært Vålerenga sin beste spiller i dette sluttspillet og har noe i spillet sitt som veldig få 18-åringer har. Det å dra til en toppklubb i SHL for å utvikle seg videre og ta nye steg er noe jeg ser på som utelukkende positivt.

Sammen med kameraten Michael Brandsegg-Nygård er Solberg høyaktuell til å bli valgt tidlig i sommerens NHL-draft.

Begge talentene er i posisjon til å kunne bli historiske, som første nordmenn til å velges i første runde i NHL-draften. Brandsegg-Nygård er ventet å velges først av de to kameratene, men Solbergs spill i sluttspillet har neppe gjort han mindre aktuell til å velges tidlig i draften.

Har du fått med deg disse klippene?