Åpner opp: – Har fått drapstrusler og sjikanøse meldinger

Da det sto på som verst, logget Tage Pettersen av sosiale medier. Til TV 2 forteller han om drapstrusler og sjikanøse meldinger.

MOTTOK DRAPSTRUSLER: Stortingsrepresentant for Høyre, Tage Pettersen, er også president i Norges ishockeyforbund. Til TV 2 forteller han at han i vinter har mottatt drapstrusler. Foto: Ole Berg-Rusten
MOTTOK DRAPSTRUSLER: Stortingsrepresentant for Høyre, Tage Pettersen, er også president i Norges ishockeyforbund. Til TV 2 forteller han at han i vinter har mottatt drapstrusler. Foto: Ole Berg-Rusten

Oppsiktsvekkende minustall året før, ble fulgt opp av nye røde tall og en avgjørelse om at ishockeylandslaget måtte legges ned for en periode.  

Krisen var nesten ikke til å forstå, og det hele toppet seg da de fant ti nye blodrøde millioner kroner (!), som over en treårsperiode hadde blitt budsjettført feil.

– Det går ikke an å si at det ikke har vært tøft, sier ishockeypresident og stortingsrepresentant (H), Tage Pettersen i den nyeste episoden til podkasten TV 2 Hockeyprat.

Der åpner han opp om den tøffe tiden, generalsekretæren som måtte gå og hvordan de har snudd alle steiner for å kunne vite hva de har å forholde seg til og hvordan de skal komme seg ut av krisen.

Pettersen forteller også om at han på det verste mottok drapstrusler.

LOGGET AV: Tage Pettersen logget da det sto på som verst av sosiale medier. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2
LOGGET AV: Tage Pettersen logget da det sto på som verst av sosiale medier. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

– Har fått drapstrusler

– Heldigvis har jeg gjennom mange år i politikken blitt tykkhudet. Hvis ikke, tror jeg det hadde vært enda tøffere.

– Jeg er forholdsvis aktiv på sosiale medier, men da vi ble enige om å avslutte arbeidsforholdet med Ottar (Eide, tidligere generalsekretær i Ishockeyforbundet) var jeg for eksempel ikke inne mer på X frem til jul. Det ville jeg skåne meg selv fra, sier han.

Pettersen opplever at kollegaer kan ha tatt kritikken enda tøffere.

– Idrettssupportere er veldig engasjerte og har veldig mange meninger. De er flinke til å uttrykke dem, gjerne med caps lock og utropstegn. Det skal de få lov til, og meningene er noe av det fine med å drive med idrett, sier han og fortsetter:

– Men jeg merker spesielt kollegaer i styret at de synes det har vært skikkelig tøft. De er ikke like vant til å lese alt med caps lock. Det har nok gått mye mer inn på flere enn det jeg som styreleder kanskje har tenkt på med å ivareta dem.

Hør hele episoden her:

– Har du også fått private meldinger?

– Mange.

Han ønsker ikke å si hva konkret som har stått i noen av meldingene.

– Det egner seg ikke selv i en podkast. Men det er alt fra drapstrusler til sjikanøse meldinger. 

– De sletter jeg, for å si det sånn. Det har jeg også fått som politiker. Et par ganger i løpet av mitt forholdsvis lange liv i politikken har jeg anmeldt. Men jeg har ikke gjort det med noen av dem denne vinteren, sier han.

Ønsker ny periode

Pettersen legger ikke skjul på at det har vært tøft, og at det har gått mye tid til selvransakelse.

– Til syvende og sist er jeg øverste ansvarlig. Det kommer jeg ikke unna, og er heller ikke noe jeg har forsøkt å komme unna. Hvis noen mener at dette skal få den ene eller andre konsekvensen, så aksepterer jeg det.

– Opplever du at du fortsatt har tillit?

– I den strukturerte delen av familien føler jeg det, svarer Pettersen.

Han er klar på at han stiller til gjenvalg som president.

– Jeg ønsker ikke å forlate en organisasjon i den forfatningen vi er i nå, sier han.

Har du fått med deg disse klippene?