Kalte spillerne «jævla unger» – får kritikk av Hammerseng-Edin

KRISTIANSAND (TV 2): Larvik fikk bank av Vipers. Da kom Arne Senstad med en skikkelig skyllebøtte.

Vipers - Larvik 34-25 (20-10)

Arne Senstad tok timeout allerede etter drøyt fire minutters mot Vipers i første sluttspillsemifinale.

– Faen, altså! Hei! Nå er jeg drittlei, tordnet Senstad på stillingen 1-4.

Han avsluttet timeout-praten med å kalle spillerne «jævla unger».

– Jeg bruker ordet unger, og det er vi. Da kjører vi med unger, sa Senstad da han tok timeout bare elleve minutter senere.

FRESTE: Larvik-trener Arne Senstad. Foto: TV 2 Play
FRESTE: Larvik-trener Arne Senstad. Foto: TV 2 Play

Et redusert Larvik-lag var uten nøkkelspillerne Heidi Løke og Andrea Rønning. Sju av spillerne var med på å vinne J20-NM tidligere i år.

– At vi skulle komme ned her og være så naive, skuffer meg noe jævlig. Jeg vet at Gro (Hammerseng-Edin) tar meg når jeg begynner å banne og holde på, men det var ikke ventet, for jeg trodde at vi skulle slippe oss løs og «fighte» med dem. Jeg ble skuffet over mange av de første. Så var det deilig å se at mange av de andre stiller opp, sier Senstad til TV 2 etter kampen.

Se første timeout i videovinduet øverst!

– Tror veldig lite på kjeft

TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin er kritisk til ordbruken.

– Ikke alle er ungjenter, men det er noe med å få skuldrene ned, og da tror jeg veldig lite på at kjeft vil virke godt, kommenterte Hammerseng-Edin.

KRITISK: TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin. Foto: Vidar Ruud / NTB
KRITISK: TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin. Foto: Vidar Ruud / NTB

– Det er god grunn til ikke å være fornøyd, og så kan man være enig eller uenig i måten å løse det på. Det er Arnes måte å løse det på, sa den tidligere landslagskapteinen etter skyllebøtten fra Senstad på første timeout.

Larvik lå under med ti mål på 10-20 mot storfavoritt Vipers i pausen.

– Jeg har kanskje vært litt for snill mot dem, for dette er langt unna. Mange av dem er ikke i nærheten. Det går på helt grunnleggende ting. De følger ikke med, satser ikke, tørr ikke og er ikke modne nok, sa Senstad til TV 2.

– Da kunne vi slippe på de ordentlig unge. Beklager, Gro, for at jeg bruker sånne ord og uttrykk, men det blir for dumt og for lite profesjonelt, sa han.

– Ordentlig stusslig

Utover i første omgang kastet Senstad på de yngre spillerne.

– Jeg blir skuffet. Jentene blir sikkert også skuffet. Det handler om å lære det grunnleggende i dette. Jeg skjønner at det kan være litt skummelt for noen av dem å møte Vipers, men jeg håpet litt at den tiden var forbi, sa han.

– Når det er helt håpløst med de antatt beste, så det skuffer meg. Vi gjorde ikke de grunnleggende tingene. Det ser ordentlig stusslig ut, men noen av de ordentlige unge kommer inn og prøver, i hvert fall, fortsatte Larvik-treneren.

MANGLER: Larvik-veteran Heidi Løke. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
MANGLER: Larvik-veteran Heidi Løke. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Larvik var bedre med i andre omgang og tapte til slutt 25-34 i den første semifinalen. Det spilles best av tre.

I andre omgang kom det også rosende ord fra Senstad i timeouten.

– Det må man ta med seg, men jeg synes det er så jækla frustrerende at vi ikke følger med. Det er ikke alle som er helt tørre bak ørene, men det blir de vel kanskje med et par sånne utskjellinger fra meg, uten at jeg skal gjøre det til en vane. Noen ganger må de vekkes, og i dag virket det for så vidt, sier Senstad til TV 2 etter kampen.

Larvik-profil Maja Furu Sæteren ble toppscorer med ti scoringer.

– Første omgang var helt forferdelig fra vår side. Det var bare sidelengs, og vi skjøt på tidlige avgjørelser og bommet mye. Da straffet de oss og kontret oss i senk. Vi løftet oss heldigvis i andre omgang, sier Furu Sæteren til TV 2.

TIMÅLSSCORER: Maja Furu Sæteren på Larvik. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
TIMÅLSSCORER: Maja Furu Sæteren på Larvik. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det er veldig gøy at de som ikke har spilt så mye, kom inn på banen og gjorde en god jobb. Vi viste oss fra en litt annen side i andre omgang og vant den med ett mål, så vi må ta med oss det, fortsetter hun.

Sola og Storhamar møtes i den andre semifinalen. Sola vant første kamp tirsdag.

Har du fått med deg disse klippene?