TV 2 erfarer: Derfor trakk FKH-treneren seg

Óskar Hrafn Thorvaldsson (50) er ferdig i FK Haugesund.

FERDIG: Óskar Hrafn Thorvaldsson gir seg i FK Haugesund. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2
FERDIG: Óskar Hrafn Thorvaldsson gir seg i FK Haugesund. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

Fredag kom sjokknyheten om at Óskar Hrafn Thorvaldsson trekker seg som trener i FKH

Etter det TV 2 erfarer skyldes avgangen en maktkamp mellom Thorvaldsson og klubben – som til slutt endte med at islendingen takket for seg.

Thorvaldsson ønsket å få med seg sin egen assistent da han tok over jobben, men måtte isteden jobbe med Sancheev Manoharan som assistent, Paul André Farstad som analytiker og Kamil Rylka som keepertrener. 

Det skal ha vært enorme forskjeller på hvordan Thorvaldsson og de øvrige i teamet så på fotball, og Thorvaldsson følte aldri at han fikk den støtten han trengte for å lykkes i jobben.

KLINSJ: Etter det TV 2 erfarer var Oskar Hrafn Thorvaldsson og Sancheev Manoharan uenig i måten FKH skulle spille fotball. Foto: Jan Kåre Ness
KLINSJ: Etter det TV 2 erfarer var Oskar Hrafn Thorvaldsson og Sancheev Manoharan uenig i måten FKH skulle spille fotball. Foto: Jan Kåre Ness

Thorvaldsson brakte en ambisiøs spillestil til Haugesund med fokus på yngre spillere og en tøffere måte å trene på. Allerede i januar skal islendingen ha merket at både assistentene og deler av spillergruppen ikke var helt med på hans måte å gjøre ting på.

Misnøyen skal ha kulminert med at Thorvaldsson ba klubben, ved sportslig leder Eirik Opedal, om å enten fjerne Manoharan som assistent eller at han selv ga seg. Da klubben ikke gjorde som Thorvaldsson ønsket, så ikke 50-åringen noen annen utvei enn å si opp stillingen.

TV 2 har ikke lykkes i å få en kommentar fra Thorvaldsson.

Dette svarer FKH

Sportslig leder i FK Haugesund, Eirik Opedal, viser til pressemeldingen og henviser til styreleder Christoffer Falkeid for kommentar om avgangen.  

– Vi kjenner oss ikke igjen i dette. Oskar har blitt ansatt under klare forutsetninger. Han har fått alle muligheter til å rigge dette som han ønsket for å få det til, sier Falkeid til TV 2.

– Hele trenerteamet har jobbet etter en sportslig strategiplan. Oskar har respektert, og levert, på den planen og vi opplever at hele trenerteamet har gjort det. 

Falkeid understreker at dette har vært et klubbprosjekt og ikke et «Oskar-prosjekt.» TV 2 utfordrer Falkeid på maktkampen i FKH. 

– Hvis dere er så fornøyd med Thorvaldsson, hvorfor hører ikke klubben på hans ønske om å fjerne Manoharan? 

– Jeg kan ikke gå i detaljer. Vi kjenner oss ikke igjen, og jeg kan ikke overprøve Oskars opplevelse av ting. Fra mitt perspektiv har man virkelig prøvd å implementere en offensiv og modig stil. Det skal ikke stå på spillerne i alle fall. De har virkelig tatt opp hansken. 

– Vi liker Oskar knallgodt og har tro på ham som trener. Han har en klar identitet som samsvarer med det vi ønsker. 

– På grunn av komplekse forhold, så klarte vi ikke å få til dette sammen. Når Oskar velger å si opp, så står vi ved den samme kursen. Oskar har levert på bestillingen, så jeg skjønner jo dette ser rart ut fra utsiden. 

STYRELEDER: Christoffer Falkeid i FK Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness
STYRELEDER: Christoffer Falkeid i FK Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness

Falkeid sier klubbledelsen og Thorvaldsson hadde et sju timer langt møte torsdag for å snakke om oppsigelsen. 

– Han sa opp i går og vi har utfordret han på hvorfor, og hvor sikker han var på å si opp. Vi ville forsikre oss om at det var så veloverveid som mulig. Vi må bare forholde oss til valget hans.

– Hvorfor trekker han seg? 

– Det må han få svare på selv. Det er han som har sagt opp. Han fortjener også retten til å svare, eller ikke svare, på akkurat det. 

FKH var ikke forberedt på at Thorvaldsson skulle trekke seg. 

– Dette var brått og uventet. Det er synd. Oskar hadde en treårskontrakt, så det er klart ikke ideelt. Det er tredje trenerskiftet siden september, og det er ikke likt FKH. 

KORTVARIG: Det ble kun seks kamper i Eliteserien for Oskar Hrafn Thorvaldsson som FKH-trener. Det ble to seire og fire tap. Foto: Rune Stoltz Bertinussen
KORTVARIG: Det ble kun seks kamper i Eliteserien for Oskar Hrafn Thorvaldsson som FKH-trener. Det ble to seire og fire tap. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er mildt sagt overrasket over nyheten. 

– Dette er jo et gigantisk sjokk, for jeg trodde virkelig disse skulle jobbe sammen i lang, lang tid.

– FKH har satt en ny retning for klubben hvor spillestilen, spillerne de har hentet og den yngre profilen har vært sentrale aspekter. I alt dette har Oskar Thorvaldsson vært en veldig viktig brikke, og forventningene til at han skal skape noe stort i Haugesund har vært der fra han ble ansatt.

– Seks måneder rett i vasken

Lederen i supporterklubben Maakeberget, Kristoffer Hervik, er sjokkert. 

– Det er en bombe! Ingen har sett dette komme, det kom helt ut av intet. Vi har ikke peiling på hva som har skjedd, sier Hervik til TV 2. 

– Det er jo seks måneder rett i vasken. Det er sjokkerende. Vi hadde jo endelig tro og håp på et prosjekt. Det blir spennende å se hva som skjer fremover. 

Johannes Dale Husebø er med i Haugesunds Avis-podkasten Frelst. FKH-supporteren reagerer.

– Det er totalt sjokkerende! Det ser latterlig ut nå. Det er helt jævla pyton, sier Husebø.

SJOKK: Kristoffer Hervik er svært overrasket over at Óskar Hrafn Thorvaldsson er ferdig i FKH etter kun seks serierunder. Foto: Jan Kåre Ness
SJOKK: Kristoffer Hervik er svært overrasket over at Óskar Hrafn Thorvaldsson er ferdig i FKH etter kun seks serierunder. Foto: Jan Kåre Ness

Disse tar over

Assistenttrener Sancheev Manoharan, Paul André Farstad og Kamil Rylka overtar treneransvaret til en ny hovedtrener er på plass. 

– Vi har god kompetanse i klubben. Vi har ikke hast med å få på plass en ny hovedtrener så fort som mulig. Vi kjører på med disse. 

– Vi har full tiltro til trenerteamet. De har vist hva de duger til før, sier Hervik i Maakeberget.

FK Haugesund ligger på 13. plass i Eliteserien med seks poeng på seks kamper. Det har blitt to seire og fire tap i Eliteserien under islendingens ledelse.

Det ble flause i NM. FKH røk for 4. divisjonslaget Torvastad. 

Har du fått med deg disse klippene?