Stjerne røper detalj om Ryerson: – Jeg håper det er greit at jeg sier dette

PARIS (TV 2): Det er en spesiell grunn til at Julian Ryerson (26) faller ekstra godt i smak hos sin berømte kamerat.

KLAR FOR DYST: Julian Ryerson trikser med ballen på Parc des Princes dagen før karrierens største kamp. Foto: Sorosh Sadat / TV 2
KLAR FOR DYST: Julian Ryerson trikser med ballen på Parc des Princes dagen før karrierens største kamp. Foto: Sorosh Sadat / TV 2

Lyngdølen har de siste årene i stor grad gått under radaren, men stadig mer imponerende prestasjoner – og en fasjonabel figur – har gjort ham til et hett samtaleemne i norske medier i forbindelse med semifinalene i Champions League.

Komplimentene haglet allerede før forrige ukes hjemmekamp mot PSG. Ryerson ble kalt en «pitbull» av kaptein Emre Can, mens trener Edin Terzic proklamerte at den norske høyrebacken er undervurdert. Så fulgte han opp med en prikkfri prestasjon mot PSG-vingen Bradley Barcola, som han senere røpte at han ikke visste navnet på engang.

– Jeg er helt enig, sier Borussia Dortmunds tyske stopperstjerne Mats Hummels til TV 2 om kollegenes beskrivelser av Ryerson.

– Han er en stor forsvarsspiller. Jeg elsker å spille ved siden av ham, for han legger igjen alt på banen for laget. Han gjorde en kjempejobb i Dortmund mot PSG og mot vingene til PSV i Eindhoven. Du kan alltid stole på ham, utdyper Hummels.

Så smiler han lurt og legger han til hvorfor han har ekstra stor sans for sin nærmeste nabo på banen.

– Han er en veldig bra fyr med veldig god humor. Jeg håper det er greit at jeg sier dette, men han har ganske mørk humor noen ganger. Jeg liker det godt, så vi kommer veldig godt overens, sier Hummels og smører på et lag til:

– Jeg elsker ham som spiller, for han er en forsvarer, skjønner du? Han vil forsvare, han elsker å forsvare. Han trenger ikke å skinne. Han ønsker å vinne og gjøre alt for laget. Det gjør ham til en drøm av en back.

«The sky is the limit»

Selv om det ikke er lekre detaljer som kjennetegner Ryerson mest, viste han frem teknikken da han entret Parc des Princes-gresset mandag kveld. Han jogget ut spillertunnelen mens han kledde på seg treningsoverdelen, hentet en ball og begynte å leke seg med den.

 Foto: Sorosh Sadat / TV 2
Foto: Sorosh Sadat / TV 2

Deretter så han ut til å dele noen morsomheter – kanskje av det mørke slaget – med Hummels.

 Foto: Sorosh Sadat / TV 2
Foto: Sorosh Sadat / TV 2

– Det første som slår meg, er at Julian passer inn hos oss ettersom vi også er litt undervurdert, sier Borussia Dortmund-trener Edin Terzic til TV 2 på sidelinjen i Paris.

– Jeg tror ikke mange folk eller eksperter hadde trodd at Dortmund kom til å spille semifinale i Champions League. Og jeg er så glad for at jeg har Julian på laget. Han er enestående profesjonell og en stor spiller som er enormt viktig for energien både på og utenfor banen. Han fortjener å være her i semifinalen. Forhåpentligvis kan han gjøre det enda bedre enn sin briljante prestasjon forrige uke, sånn at vi sammen kan dra til Wembley (der finalen spilles), sier Terzic.

– Hvordan vil du beskrive Ryerson som type?

– Hvis jeg må beskrive ham som spiller, vil jeg si at han er en Dortmund-spiller. Vi er glade og stolte over at han er med oss. Han er en spiller alle trenere elsker å jobbe med. Han vil alltid bli bedre og gir alltid sitt ytterste hvert sekund, sier han og fortsetter:

– Noen spillere har størst talent i bena, mens noen har det i hjertet, og noen i hodet. Julian har en veldig god kombinasjon av dette. Og med den kombinasjonen … «the sky is the limit».

Svarer om ryktene

Opphaussingen av Ryerson begrenser seg ikke bare til Dortmund-leiren eller Norge, men skal også ha nådd Premier League, ifølge tyske Sky. De hevdet nylig at klubber som Aston Villa og Brighton har sett seg ut Ryerson som en mulig forsterkning. Samtidig svirrer ryktene om en ny kontrakt hos de gule og svarte.

Nå svarer Terzic om Ryerson-ryktene og kontrakten som strekker seg til sommeren 2026.

I DYTTEN: Julian Ryerson har mye å smile over for tiden. Foto: INA FASSBENDER / AFP
I DYTTEN: Julian Ryerson har mye å smile over for tiden. Foto: INA FASSBENDER / AFP

– Fortjener han en ny avtale med dere?

– Han er Dortmund-spiller. Det går rykter, men jeg har aldri snakket med ham om dette. Jeg er veldig fornøyd og kan føle at han også er veldig glad for å jobbe med oss. Så dette kommer ikke til å være et tema, i hvert fall ikke før kampen vi har foran oss.

Ryerson og Dortmund har med seg en knapp fordel til Paris etter å ha slått PSG 1-0 på hjemmebane i forrige uke. Oppgaven er dermed klinkende klar, men på ingen måte enkel: Unngår tyskerne tap i Paris, er de klare for klubbens første Champions League-finale på 11 år.

Kampen ser du på TV 2 Play tirsdag fra klokken 20.00.

Har du fått med deg disse klippene?