– Du kan ikke ignorere elefanten i rommet

Sky Sports-ekspert mener dette er roten til Liverpools kollaps. – Helt feil, sier Simen Stamsø-Møller.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp looks on ahead of kick-off in the English Premier League football match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield in Liverpool, north west England on April 14, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /  Foto: PAUL ELLIS
Karen Carney stands on the side line before the Women's Finalissima soccer match between England and Brazil at Wembley stadium in London, Thursday, April 6, 2023. (AP Photo/Ian Walton) Foto: Ian Walton

Både Jürgen Klopp og Chelsea-manager Emma Hayes annonserte tidlig i sesongen at de forlater klubbene ved sesongslutt.

Det som så lovende ut for Liverpool ser nå ut til å bli alt annet enn en drømmeavslutning for Klopp etter flere skuffende resultater den siste tiden.

For Hayes sine Chelsea-kvinner er også titteldrømmen etter alt å dømme knust etter 3-4-tapet for Liverpools kvinner onsdag kveld.

Sky Sports-ekspert og tidligere landslagsspiller Karen Carney sammenligner Hayes' situasjon i Chelsea med Klopps i Liverpool.

EKSPERT: Karen Carney følger både Premier League og Women's Super League tett. Her sammen med Jamie Carragher Foto: John Walton/Pa Photos.
EKSPERT: Karen Carney følger både Premier League og Women's Super League tett. Her sammen med Jamie Carragher Foto: John Walton/Pa Photos.

– Begge to kunngjorde at de skulle dra tidlig i sesongen. Det er en underbevissthet der i at de ikke kommer til å være der mer og det er urovekkende, sier Carney til den britiske TV-kanalen.

Liverpool vant ligacupen i februar, men etter det har de røket ut av FA-cupen, Europaligaen og spilt seg ut av tittelkampen i Premier League.

Chelsea-kvinnene røk nylig ut av Champions League og vil ved sesongslutt stå uten et eneste trofé. Hayes lag tapte ligacupfinalen for Arsenal og ble slått ut av FA-cupen i semifinalen.

CHELSEA-NEDTUR: Det har ikke gått veien for Guro Reiten og Emma Hayes sitt Chelsea denne sesongen. Foto: Bradley Collyer/Pa Photos.
CHELSEA-NEDTUR: Det har ikke gått veien for Guro Reiten og Emma Hayes sitt Chelsea denne sesongen. Foto: Bradley Collyer/Pa Photos.

Carney mener det ikke har vært bra for klubbene å ha managernes avskjed i bakhodet over en såpass lang periode.

– Det er ikke ideelt. Du må være glad og spille fotball, men all støyen skaper problemer, sier Carney og understreker:

– Jeg tror ikke du kan ignorere elefanten i rommet. Det er for mange ukarakteristiske ting. Det føles annerledes. Det føles ikke riktig.

– Helt feil

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller er ikke enig i den britiske ekspertens forklaring på Liverpools kollaps.

– I utgangspunktet tror jeg dette var et såpass trykk i brystet for Klopp som han måtte få ut, at det var bedre for ham å si det. Jeg trodde også, og tror egentlig på, at det vil gi en kraft i laget og folket, snarere enn det motsatte, sier Stamsø-Møller.

UENIG: TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller er ikke enig i Karen Carney sin teori på Liverpools kollaps. Foto: Markus Engås / TV 2
UENIG: TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller er ikke enig i Karen Carney sin teori på Liverpools kollaps. Foto: Markus Engås / TV 2

Han forklarer Liverpool-kollapsen på denne måten:

– Jeg tror det var en strikk som de tøyde litt for langt med en litt for tynn tropp når det stod på som verst. De kjørte seg rett og slett for hardt i en tøff periode, sier Stamsø-Møller og utdyper:

– Liverpool gjorde det knallbra i en periode etter Klopp hadde sagt at han skulle gi seg. At det at han annonserte dette tidlig er årsaken til at det etter hvert gikk på tverke, blir helt feil. Jeg synes det er en søkt sammenligning og en veldig forenklet forklaring.

Stamsø-Møller tror Liverpool rett og slett møtte veggen.

– Det virket som at Klopps avskjed hadde en positiv effekt en god stund, helt til det smalt. Så jeg tror mer på at de kjørte seg litt for hardt.

Har du fått med deg disse klippene?