Sæter med advarsel: – Det er det mest farlige

Rosenborg-stjernen hadde mye på hjertet etter ydmykelsen i Bergen.

KLAR TALE: Ole Sæter og Markus Henriksen fikk det steintøft i Bergen. Foto: Paul S. Amundsen
KLAR TALE: Ole Sæter og Markus Henriksen fikk det steintøft i Bergen. Foto: Paul S. Amundsen

Ole Sæter viste sin frustrasjon da han ble byttet ut etter 61 minutter i nederlaget mot Brann. 

Etter kampslutt fortalte trønderen om det som ble en svært tøff kamp og hva Rosenborg må forbedre.

– Det er aldri artig å bli tatt av. I dag sliter jeg igjen med å etablere meg i spillet. Vi spiller ikke på mine styrker. Det blir langt til mål når jeg skal ned og ta Sivert på 16-meteren. Jeg finner ikke helt ut av det. Så møter vi et veldig bra Brann-lag, sier Sæter til TV 2.

– Vi blir rett og slett spilt av banen i 90 minutter. Det har jeg ingen problemer med å innrømme.

– Forbanna dårlig

– Det er rett og slett en forbanna dårlig kamp av oss. Det får vi bare erkjenne. Det er her vi står nå. Vi står ikke på en god omgang mot Bodø eller en god kamp mot Haugesund. I dag er vi blitt ordentlig kjørt. Det er ikke der vi ønsker å være, sier Sæter.

Spissen er klar på at Rosenborg ikke må la seg lure av at de tidligere har spilt gode omganger mot gode lag, men uten å få et resultat.

– Det er kanskje det som er det mest farlige. Når vi sitter igjen med en god feeling etter en god andreomgang mot Bodø, så kan du bli veldig lurt. 

ÆRLIG: Ole Sæter snakket ut etter 0-3-tapet. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
ÆRLIG: Ole Sæter snakket ut etter 0-3-tapet. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

– Når vi kommer hit, så møter vi et Brann-lag som ønsker å styre i 90 minutter. Hva skjer i Bodø når de også ønsker det? Da må vi stille opp med alt vi har. Hvis det ikke er der, så blir det som i dag. I dag møter vi ikke opp. Vi er ordentlig heldige som ikke ligger 0–2 etter 10 min.

Klar beskjed til lagkameratene

Angriperen mener at nederlaget ikke har så mye med taktikk å gjøre.

– En ting er system og sånn, men i dag handler det om tilstedeværelse. Å møte opp med hud og hår, for det gjør ingen i dag.

Spissen mener at det i lørdagens storkamp i Bergen viste at det per dags dato er stor avstand opp til Brann.

– Ja, det er det. Enkelt og greit. Det er ikke vits i å det pakke inn. Vi er akkurat der og det må alle i garderoben forstå, og det må alle i og rundt klubben forstå. 

SLET: Ole Selnæs og Ole Sæter klarte ikke å knekke koden mot Brann. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
SLET: Ole Selnæs og Ole Sæter klarte ikke å knekke koden mot Brann. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

– Vi holder på å bygge noe, men det betyr ikke at vi etter fire gode og spennende måneder med det vi holder på med, så skal vi klare å spille Brann av banen.

– Ser stygt ut

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mente at det tidvis så ut som Brann hadde én spiller mer på banen enn Rosenborg. Det er ingen overdrivelse ifølge Sæter.

– Det føltes nesten som vi var tre-fire mann mindre. Det er mye bevegelse hele tiden sammen. Vi er rett og slett ikke gode nok til å henge med på sånn Brann spiller. Da faller vi ut av systemet vårt, for vi har ikke kommet lenger. Da ser det stygt ut. Brann har veldig mye kvalitet.

Rosenborg-trener Alfred Johansson hadde heller ingen problemer med å innrømme at det var stor forskjell på de to lagene.

– Nivåmessig er Brann bedre enn oss. Det er bare til å ta Eirik i hånden og si gratulerer, sier Johansson til TV 2.

– Det er ingen tvil om at de gjør det bedre. De møter opp mer i 50–50 dueller og så videre. Der skal vi bli bedre, melder svensken.

Johansson mener det er mye å ta lærdom av etter tapet.

– Vi ser tidvis hva vi kan og kvalitetene vi har. Jeg ser også at vi er et ungt lag, og vi trenger å lære oss å håndtere sånne situasjoner og håndtere å komme til et slikt stadion. Når vi slipper inn mål tidlig i kampen, må vi håndtere det mentalt. Det er tøft, sier treneren.

– Det samme skjer i andre. Vi får en tøff start igjen. Der skal vi bli bedre, varsler Rosenborg-sjefen.

Tar unggutten i forsvar

Rosenborg-sjefen vil ikke kritisere midtstopper Håkon Volden (16), som gjorde en stygg feil før Branns ledermål. Han roser heller ungguttens opptreden.

– Feil skjer i fotball, påpeker Johansson.

– Han har så mye personlighet, Håkon, som tar duellene med guttene, at han våger å spille seg ut bakfra og er konstruktiv. Han har veldig mange vellykkede aksjoner. Det jeg sier til ham, er at han må fortsette å være den han er. Så skal han lære av feilen han gjør og lære av å spille disse kampene, og så vil han gjøre det bedre fremover, sier Rosenborg-sjefen.

Har du fått med deg disse klippene?