Mann knivstukket i Oslo

ST. HANSHAUGEN, OSLO (TV 2): En mann er sendt til sykehus med alvorlige skader. Torsdag formiddag er gjerningspersonen fremdeles på frifot.

20240508_Front
UNDERSØKER: Politiet gjør undersøkelser på Vår frelsers gravlund i Oslo etter en knivstikking onsdag kveld. – Den informasjonen vi har nå er at det har skjedd inne på gravlunden, sier innsatslederen i politiet. Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2

Onsdag kveld ble en mann knivstukket i Oslo sentrum. 

Hendelsen skjedde ifølge politiet på Vår frelsers gravlund, i bydel St. Hanshaugen. Mannen ble funnet utendørs.

– Den informasjonen vi har nå er at det har skjedd inne på gravlunden. Ferden etterpå har gått ut i Akersveien. Vi er interessert i å komme i kontakt med publikum som har sett noen løpe fra Akersveien retning Telthusbakken, sier innsatsleder på stedet, Erik Hestvik.

Alvorlig skadet

Mannen var bevisst da han ble sendt til sykehus. Han fikk skader i overkroppen, opplyser politiet.

– Fornærmede er alvorlig skadet. Han er på sykehus og under behandling, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæther.

Skadene fremstår ikke som livstruende.

SØKER: Politiet leter etter en gjerningsperson etter hendelsen. Ingen er så langt pågrepet. Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2
SØKER: Politiet leter etter en gjerningsperson etter hendelsen. Ingen er så langt pågrepet. Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2

Det var et vitne som meldte ifra om den skadede.

Politiet leter etter en gjerningsperson, og har fått vitnebeskrivelser av hvordan vedkommende kan se ut, men de har foreløpig ingen konkrete mistenkte.

Da TV 2 snakket med politiet ved 09.30-tiden torsdag formiddag, var fremdeles ingen gjerningsmann pågrepet.

– Det er ingen som er pågrepet, vi jobber nå med å den informasjonen vi har samlet inn, og vi jobber naturlignok med å identifisere en mistenkt, forteller krimleder Morten Kalhagen til TV 2.

Om tilstanden til fornærmede forteller Kalhagen at vedkommende er påført en alvorlig skade, men ikke skal være livstruende skadet. 

Operasjonsleder Øyvind Hammervold, fortalte tidligere torsdag til TV 2, at det ikke pågår et aktivt søk etter gjerningsperson.

Etterforskningen så langt har gitt politiet en del informasjon om den mulige gjerningspersonen.

–  Den informasjonen vi har tilsier at det kan være en relasjon mellom gjerningspersonen og fornærmede. Det fremstår ikke som et tilfeldig angrep og det skal ikke være noen fare for øvrige i bybildet, sier Nysæther.

Leter etter gjerningsperson

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva slags relasjon det er snakk om. De vet ikke hva som er foranledningen for hendelsen.

– Vi har ikke konkret informasjon på hva som er bakenforliggende. Vi er tidlig i etterforskningen og trenger å få ytterligere informasjon, sier innsatsleder Hestvik.

KNIVSTIKKING: Politiet tror ikke at det er snakk om en tilfeldig, og det er ikke fare for andre i området. Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2
KNIVSTIKKING: Politiet tror ikke at det er snakk om en tilfeldig, og det er ikke fare for andre i området. Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2

Politiet har blant annet gjort undersøkelser rundt en bil i området.

– Vi har informasjon om at den har vært involvert i handlingen, sier Hestvik.

Han sier at de i utgangspunktet kun søker etter en gjerningsperson.

– Vi jobber ut fra at dette har vært en konflikt mellom to personer. Så vi leter etter en gjerningsperson, sier Hestvik.

Politiet meldte om hendelsen klokken 21.10 onsdag kveld.

Mer innhold fra TV 2