Einar Lunde hardt ut mot strømselskap

Den tidligere NRK-profilen Einar Lunde er ikke alene om å rase mot strømselskapet Fortum.

REAGERER: Einar Lunde føler seg lurt av strømselskapet Fortum. Foto: Heiko Junge / NTB
REAGERER: Einar Lunde føler seg lurt av strømselskapet Fortum. Foto: Heiko Junge / NTB

Pensjonistene Einar Lunde (81) og Guttorm Vik (80) fra Bærum advarer andre Fortum-kunder om at de bør sjekke regningene de får fra strømselskapet.

Begge mener at de har betalt tusenvis av kroner for tilleggstjenester de ikke har bedt om.

– Det oppleves som et rent ran, sier Lunde til Aftenposten.

Han var både nyhetsanker og utenrikskorrespondent i løpet av sine 40 år i NRK. Vik var diplomat i flere tiår.

Aftenposten har også blitt kontaktet av en tredje Fortum-kunde, professor emeritus og tidligere overlege Ole-Erik Iversen (79), etter at avisen skrev om strømleverandørenes tilleggstjenester, som «Grønt valg», hvor Fortum ifølge Aftenposten beholder kan beholde så mye som 95 prosent selv.

Iversen og Vik sier at de takket ja til strømavtaler med Fortum etter å ha blitt kontaktet av selskapets selgere over telefon. Da de skulle bekrefte avtalene ved å svare på en SMS-var det lagt til flere tilleggstjenester.

– Jeg tror det ikke kan være så mye tvil om at de utnytter eldre menneskers manglende datakompetanse. De prakker på dem tjenester de ikke trenger. Ofte aner de eldre heller ikke at de betaler for dette, sier Vik.

Lunde sier til avisen at hans SMS ikke inneholdt noen informasjon om at tilleggstjenester var lagt til.

– Vi må først og fremst beklage at de sitter igjen med en negativ opplevelse. Vi ønsker selvsagt at kunder skal gjøre gode og opplyste valg, kommenterer Fortums forretningsleder Ole Kroken overfor Aftenposten.

– Men som en av markedslederne i Norge har vi samtidig et høyt antall interaksjoner med kunder. Det åpner for at det i enkeltsaker kan ha oppstått avvik fra våre rutiner, legger han til.