Marcus & Martinus:

– Det var første gang jeg gråt på TV

Seieren i svenske «Melodifestivalen» har skapt et enormt mediesirkus rundt de kjente tvillingene. Nå er de klare for den store finalen.

REPRESENTERER SVERIGE: Marcus og Martinus skal representere Sverige i årets Melodi Grand Prix.
SATSER I SVERIGE: Marcus & Martinus er klare til å representere Sverige i «Eurovision Song Contest». Foto: Camilla Blok / God morgen Norge

50 år etter at ABBA vant med sin «Waterloo» er det Norges egne tvillingbrødre Marcus og Martinus Gunnarsen (21) som skal representere vertsnasjonen i årets «Eurovision Song Contest» med låten «Unforgettable».

De forteller om intense reiser og promoteringer i forkant av musikkonkurransen og har blant annet besøkt «BBC Breakfast» og gjort intervju med New York Times.

– Det er verdens største sangkonkurranse. Da må man forberede seg så mye som mulig, forteller Marcus til TV 2.

Guttene har markert seg sterkt i Sverige, men innrømmer at de kjenner på presset med å representere nasjonen som tidligere har vunnet hele sju ganger. 

– Vi skal representere et land som har gjort det best når det kommer til Eurovision. De har vunnet like mange ganger som Irland.

Satser i Sverige

Sverige er kjent for å ta svenske «Melodi Grand Prix», også kjent som «Melodifestivalen», på største alvor. Det har også brødrene fått erfare.

– Det er stort. Som de sier selv: de feirer bursdag, de feirer julaften, også feirer de «Melodifestivalen». Det at vi vant der er helt sykt, forteller Martinus og fortsetter:

– Det var første gang jeg gråt på TV, innrømmer han.

De reiser til Malmö allerede 1. mai. Da venter elleve dager med forberedelser før de får æren av å åpne finalen den 11. mai.

Spiller i 3. divisjon

Selv om de har vært popstjerner siden de var ti år gamle, bor de fremdeles hjemme på Trofors. Der er de blant annet aktive i det lokale fotballaget, Mosjøen IL.

NÆRT FORHOLD: Det er godt å ha broren sin i nærheten når mediesirkuset til «Eurovision Song Contest» er i gang. Foto: Camilla Blok / God morgen Norge
NÆRT FORHOLD: Det er godt å ha broren sin i nærheten når mediesirkuset til «Eurovision Song Contest» er i gang. Foto: Camilla Blok / God morgen Norge

 – Vi skal på trening i morgen. Vi reiser hjem i natt etter en lang promodag, sier Martinus.

Marcus innrømmer at han allerede er litt irritert over å ha gått glipp av kamper fordi de har reist rundt i Europa på promoturné. 

For å opprettholde formen har de trent med lokale fotballag i de landene de har besøkt, blant annet med juniorlaget til «Røde stjerne Beograd».

De trener også med svenske lag, men har lært å ikke avsløre hvilke lag de trener sammen med. 

– Fansen kommer på treningene. forteller Marcus og fortsetter:

– Det er liksom «vår» plass – der vi kan slappe av. Så vi tenkte at det var lurt å ikke si hvem vi trener sammen med, ler han.

Ikke lenger barnestjerner

Det har vært et skifte for de unge herrene de siste årene. Ønsket om å distansere seg fra barnestjerne-stemplet og å bli ansett som voksne artister gjorde at de søkte mer til Sverige. 

– Siden korona har det vært en periode der vi har tenkt: «Hva skal vi gjøre nå, hva er neste?»

– Det å gå videre til å bli voksne artister syntes vi var litt vanskelig i Norge. Her har de kjent oss siden vi var ti år da vi vant «MGPjr», forteller Marcus.

De tenkte at det kanskje hjalp å starte en annen plass enn i Norge, og at Sverige ble et naturlig sted å prøve seg. De signerte med Universal Music Sverige, og fikk etter hvert muligheten til å være med i den svenske versjonen av «Maskorama». 

– Det var en plass der det ikke var noe press, for ingen visste at det var oss under maska. Vi fikk vist oss frem. 

Marcus bekrefter at etter seieren i «Maskorama» har det bare ballet på seg.

– Vi har klart å få til den overgangen ganske bra, tilføyer Martinus.