I dag forsvinner en stor elbil-fordel

– Unødvendig strengt.

FULL STOPP: Denne tunnelen i hovedstaden skal stenges i tre år. Det får elbilister når svi for. Foto: Jan Helge Rambjør / TV 2
FULL STOPP: Denne tunnelen i hovedstaden skal stenges i tre år. Det får elbilister når svi for. Foto: Jan Helge Rambjør / TV 2

Fra og med i dag, 6. mai 2024, kan ikke lenger elbiler bruke kollektivfeltene i Oslo og Akershus. Det har Statens vegvesen bestemt.

– Andelen elbiler i kollektivfeltene, spesielt i rushtid, er nå så stor at bussene blir betydelig forsinket, sier prosjektleder trafikk i Statens vegvesen, Halvard Gavelstad.

Forbudet er ett av flere tiltak for å begrense privatbiltrafikken, når ring 1 i Oslo stenges på grunn av ombyggingen av Hammersborgtunnelen.

Veien holdes stengt i tre år, og elbilforbudet gjelder så lenge veien er stengt. Mange forventer imidlertid at ordningen blir permanent. 

Liker du slike saker? Abonnér på Brooms nyhetsbrev

– La bilen stå

– Elbiler har kunnet kjøre i kollektivfeltene siden 2003. Denne fordelen blir nå tatt bort av hensyn til bussenes framkommelighet. Vi oppfordrer de som kan, til å la bilen stå og heller reise kollektivt, sykle eller gå, sier Gavelstad.

BRUK SYKKEL: Halvard Gavelstad og Vegvesenet oppfordrer folk til å bruke sykkel, gå eller ta kollektivtransport. Foto: Statens vegvesen
BRUK SYKKEL: Halvard Gavelstad og Vegvesenet oppfordrer folk til å bruke sykkel, gå eller ta kollektivtransport. Foto: Statens vegvesen

Oslo kommune innfører samme forbud på sine veier.

Omskiltingen på riks- og europaveiene skjer 6. og 7. mai. På det kommunale veinettet starter arbeidet 6. mai og er ferdig innen 1. juni. Forbudet gjelder fra dagen skiltene er endret.

Rapport: Flere elbiler vil gi større køer i byene

Kan bli permanent

De siste årene har en rekke elbilfordeler blitt fjernet eller redusert. Dette henger sammen med at antallet elbiler har økt kraftig, og Staten er opptatt av å sikre sine inntekter fra bilistene. Det er nå over 750.000 elbiler på norske veier.

For øyeblikket er det ingen offisielle beslutninger tatt om å fjerne adgangen for elbiler til å kjøre i kollektivfeltet. Mange forventer imidlertid at denne muligheten er en av fordelene som snart står for fall.  

– Vi går stadig i rett retning, så da er det naturlig å fase ut elbilfordelene, sier statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tom Kalsås, Ap.

I nylig framlagte Nasjonal Transportplan, NTP, går regjeringen dessuten langt i antyde at elbilister i fremtiden må betale full pris i bomringene.

Her blir det ny asfalt i sommer: Sjekk din kommune

Elbilforeningen reagerer

Kanskje ikke helt uventet reagerer Norsk elbilforeningen negativt på at alle elbiler mister retten til å bruke kollektivfeltet.

– Det er unødvendig strengt å kaste alle elbiler ut av kollektivfeltet - dessuten er det uklokt, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Hun mener myndighetene burde vurdert å fortsette med tilgang for elbiler med to eller flere passasjerer, samt elektriske varebiler og lastebiler.

– Når folk samkjører med flere passasjerer, er det bra for samfunnet. Og den elektriske klimasatsingen for tyngre kjøretøy trenger akutt flere virkemidler for å konkurrere seg sterkere inn på markedet, sier hun. 

Foreningen har derfor sendt brev til Statens vegvesen og Oslo kommune, med en oppfordring om å vurdere dette på nytt. 

Nå forsvinner elbilfordelene: Anbefaler sykkel

Få også med deg denne: