Historiens kraftigste – snart kommer den til Norge

BEIJING (Broom / TV 2): Sjekk ut den norgesaktuelle roadsteren!

TODØRS SPORTSBIL: Med Cyberster tar MG opp arven fra Morris Garages-tiden. Sjekk bildene i saken.
TODØRS SPORTSBIL: Med Cyberster tar MG opp arven fra Morris Garages-tiden. Sjekk bildene i saken.

Britiske MG er ikke lenger britisk, nå er det et bilmerke produsert av SAIC i Kina, som er mest kjent for sine folkelige elbiler til fornuftige priser.

Men med Cyberster viser de nye eierne at de ikke har glemt at MG en gang var et sportsbilmerke, kjent for ikoniske entusiastmodeller som toseterne MGB og Midget. Bilen er dessuten designet av et team ledet av briten Carl Gotham.

Og Cyberster ser ut til å bli en modell som virkelig engasjerer. Under årets Auto China-messe i Beijing flokket i hvert fall folk seg rundt de to utstillingsbilene på MGs stand. 

Kraftigste MG noensinne

Modellen er nå mer eller mindre europaklar, og tidligere i år kom også de europeiske spesifikasjonene til den elektriske roadsteren.

MG Cyberster kommer i to utgaver, begge med to seter. Innstegsutgaven heter Trophy, og er utstyrt med én motor på 340 hestekrefter og dreiemoment på 475 Nm. Den skal klare 0-100 km/t på fem sekunder. 

Prisbombe: Over 400 hestekrefter til under 400.000 kroner

Fortsetter etter bildeserien

ELEKTRISK ROADSTER: MG Cyberster kommer i salg i Norge mot slutten av året.

Topputgaven heter GT, og er utstyrt med to motorer og firehjulsdrift. Her er motoreffekten 503 hestekrefter med dreiemoment på 725 Nm. Denne klarer 0-100 km/t på 3,2 sekunder, og blir den kraftigste MG-modellen i merkets historie.

Bakerst finner du et bagasjerom som rommer 249 liter. Dette er alt annet enn en familiebil, så det er sannsynligvis helt innafor for dem som ønsker seg en elektrisk roadster med MG-emblemet på panseret. 

Storbritannia først  – Norge senere

Og som seg hør og bør, er det Storbritannia som får bilen først i Europa. Der kommer den i august, og prisen starter på rundt 750.000 norske kroner. 

I Norge starter salget mot slutten av året, og vi kommer naturligvis tilbake med både priser og lanseringstidspunkt senere.

Kutter prisen  – blir blant Norges billigste

Få også med deg denne: